...
Stora Ensos hållbarhetsrapport rankas som den bästa i Finland
”Vi är stolta över detta erkännande”, säger hållbarhetschefen Noel Morrin.
”Vi är glada att vår rapport uppskattas även bland media och studenter”, säger Ulrika Lilja.

Stora Ensos hållbarhetsrapport 2015 har rankats bäst i Finland.

Stora Ensos hållbarhetsrapport för år 2015 har rankats som den bästa i Finland i den oberoende årliga granskning av hållbarhetsrapporter, som genomförs av FIBS, Finlands ledande ideella nätverk för ansvarsfullt företagande.  
Det är andra året i rad, som Stora Ensos rapport får detta erkännande. Även media och studenter, som utbildar sig inom hållbarhetsområdet, har rankat Stora Ensos hållbarhetsrapport 2015 bland de bästa.  


I FIBS granskning lyftes särskilt fram Stora Ensos omfattande och balanserade rapportering om ämnen som global uppvärmning, biologisk mångfald och mänskliga rättigheter, samt den för användare översiktliga framställningen.  

”Vi är stolta över att vårt arbete för en transparent rapportering har fått detta erkännande. Förra året införde vi en förenklad rapportstruktur i syfte att på ett konsekvent sätt presentera de mest väsentliga möjligheter och utmaningar, som företaget står inför. Vår ambition framöver är att huvudinnehållet i rapporten ska hålla högsta möjliga nivå”, säger Noel Morrin, hållbarhetschef på Stora Enso..

"Förutom att en rapport ska vara väl sammanhållen och informativ, tycker vi att den ska vara lätt att läsa och använda för alla våra intressenter. Vi är glada att vår rapport uppskattas inte bara inom hållbarhetssfären, utan även bland media och studenter”,  tillägger Ulrika Lilja, Stora Ensos kommunikationsdirektör.

I FIBS aktuella granskning  – den 21:a i ordningen – ingår 146 hållbarhetsrapporter, bestående av dels rapporter från alla företag, som är listade på Nasdaq Helsinki, dels andra utvalda rapporter från den privata sektorn.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-11-23

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Finland Miljö Övrigt Stora Enso

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK