...
Nytt etikettmaterial förenar det bästa från PE och PP
Raflatacs nya etikettmaterial Raflex PRO är lämpligt till no-label-look-applikationer på runda och formade behållare.

Finska etikettmaterialleverantören UPM Raflatac har utvecklat ett nytt flexibelt etikettmaterial, som är avsett för olika typer av runda och formade förpackningar. Materialet heter Raflex PRO och det sägs förena de bästa egenskaperna hos motsvarande flexibla etikettmaterial tillverkade av polypropen (PP) och polyeten (PE).

PE-baserade etikettmaterial för konturerade och formade förpackningar som flaskor, burkar, etc. är flexibla och klarar exempelvis den påverkan, som uppstår när en produkt ska klämmas ut från en förpackning, medan PP-baserade etikettmaterial är lämpligare för stela förpackningar, där de ger etiketter med maximal transparens och högsta glans. Båda materialen är överlägsna pappersbaserade etikettmaterial, men deras olika egenskaper begränsar användningsområdena.

Men nu säger sig Raflatac ha utvecklat ett material som förenar de två plastmaterialens egenskaper och erbjuder både flexibilitet och transparens och möjliggör etikettapplicering på ett flertal olika typer av formade förpackningar.

Raflatac skriver i ett pressmeddelande att Raflex PRO möjliggör högkvalitativa no-label-look-etiketter i applikationer, där PP-baserat etikettmaterial annars skulle vara för stelt, och kombinerar utmärkt finish med god formbarhet. Materialet är idealiskt till profilerade och semi-klämbara förpackningar inom hygien, egenvård, livsmedel, drycker, m fl. och etiketterna är motståndskraftig mot kemikalier och klarar fysiska påfrestningar även under krävande förhållanden. 


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-11-25

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Etikett/Märkning Plast Raflatac UPM

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK