...
Messe Düsseldorf bygger om för 1,4 miljarder kr
Så här kommer den nya södra entrén till Messe Düsseldorf att se ut. 170 meter lång och med en största bredd på 93 meter. I direkt anslutning till entrén uppförs nya hall 1, som ersätter nuvarande hall 1 och hall 2. (© Messe Düsseldorf)
Cadbild som visar hur nya Messe Süd kommer att se ut ur mässbesökarens perspektiv. (© Messe Düsseldorf)

Cadbild av nya utställningshall 1 sedd från utsidan. (© Messe Düsseldorf)

Södra entrén och utställningshall nr 1 vid den tyska mässanläggningen Messe Düsseldorf byggs om för 140 miljoner euro (ca 1,4 miljarder kronor). Arbetet med ombyggnaden ska starta direkt efter mässan interpack i maj nästa år och beräknas vara avslutade lagom till K-mässan i oktober 2019.
Ombyggnaden ingår i ett stort investeringsprogram, där Messe Düsseldorf ska satsa 636 miljoner euro (ca 6,2 miljarder kronor) fram till år 2030. 


”Vi kan nu genomföra vår plan för en total modernisering och förnyelse av anläggningen i Düsseldorf – och som alltid utan några subventioner!”, säger Messe Düsseldorfs VD Werner Dornscheidt.

Designen till den nya södra entrén har ritats av Düsseldorf-baserade arkitektfirman Slapa Oberholz Pszczulny Architekten GmbH & Co. KG.

Den nya entrén, som kommer att bli 170 meter lång och 93 meter som bredast, ska ge en besökarna en stark närvaro direkt med floden Rhen samt ha en fin utsikt in mot staden. Mässbesökare och kongressdeltagare kommer att välkomnas av en 20 meter hög och 7.800 kvadratmeter stor ”himmel” som leder dem in i nya ”Messe Süd”.

”Den nya entrén kommer att bli en kraftfull arkitektonisk ikon”, skriver Messe Düsseldorf på sin hemsida.

Samtidigt med den nya entrén bygger Messe Düsseldorf också om hall nr 1. Den nya utställningshall nr 1, som även ersätter nuvarande hall nr 2, blir 158 meter lång och 77 meter bred med en golvyta på 12.000 kvadratmeter och en takhöjd på 20 meter. Hallen får den mest moderna utrustningen för utställarna och den kommer även att inrymma sex konferensrum på 200 kvadratmeter vardera och med plats för 198 personer.

Den nya hall 1 kommer att kunna användas separat för andra arrangemang, när den inte är upptagen vid mässor. Då kan hallen förses med stolsrader och rymma upp till 10.000 personer.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-11-29

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Düsseldorf förpackningsmässa Konferenser och mässor Mässor Messe Düsseldorf Övrigt Tyskland

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK