...
Thinfilm förser Bedfords etiketter med NFC-teknik
Bedfords ElastiTag-etiketter, som bland annat kan appliceras på flaskhalsar, ska nu förses med NFC-teknik från norska Thinfilm.
Thinfilms VD Davor Sutija gläder sig åt ytterligare ett prestigefyllt samarbetsavtal.

Norska plastelektronikföretaget Thin Film Electronics ASA (Thinfilm) och USA-baserade Bedford Industries har ingått ett samarbetsavtal kring NFC-försedda (near field communication) märkesetiketter.
Avtalet går ut på att Bedfords populära etikettkoncept ElastiTag®  – som är s.k.hang tags, vilka appliceras på flaskor och andra förpackningstyper – ska förses med Thinfilms NFC-koncept SpeedTap™.


De NFC-försedda etiketterna ska distribueras till kända varumärken inom flera områden, speciellt på FMCG-marknaden (snabbrörliga konsumtionsvaror).

Bedford, som har sitt huvudsäte i Worthington, Minnesota, har ett brett kundregister, som omfattar allt från små och medelstora företag till globala varumärken som Unilever, Procter & Gamble, Diageo, Bayer, Nestle, Colgate-Palmolive, L´Oreal, Dole, m fl.

”Med Thinfilms revolutionerande SpeedTap-teknik integrerad i våra personligt utformade ElastiTag-etiketter kan vi skapa en fängslande konsumentupplevelse på nästan alla typer av produkter”, säger Kim Milbrandt, VD Bedford Industries.

Genom att läsa av märkesetiketter försedda med NFC-teknik med en smart telefon blir det möjligt för konsumenter att få ytterligare information i form av videos, bilder, dokument, länkar, etc. direkt i telefonen.

”Många ledande tillverkare av konsumentprodukter använder Bedfords ElastiTag-etiketter för att dra till sig konsumenternas uppmärksamhet. Vi är mycket glada över att nu få vara med och med hjälp av vår SpeedTap-teknik skapa en smart version av Bedfords produkt”, kommenterar Thinfilms VD Davor Sutija.

-----------------------------------------------
Thinfilm har huvudkvarter i Oslo samt en utvecklings- och produktionsenhet i Linköping. Företaget har även en utvecklings-, produktions- och affärsenhet i San José, Kalifornien och ett försäljningskontor i Tokyo. Dessutom har man sedan en tillverkningspartner i det sydkoreanska företaget InkTec i Pyongtaek.
Thinfilm har under senare år inlett samarbete och partnerskap med olika typer av företag och branscher, bland annat elektronikjätten Flextronics och förpackningskoncernen Bemis samt identifierings- och säkerhetskoncernen Brady Corporation.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-11-30

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Etikett/Märkning NFC Övrigt Thinfilm Tryckt elektronik USA

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK