...
Pentawards grundare säljer sitt livsverk till Easyfairs!
Jean Jacques och Brigitte Evrard säljer nu sitt livsverk Pentawards till mässarrangören Easyfairs.

”Förvärvet av Pentawards befäster vår ställning som en globalt ledande arrangör av förpackningsevenemang”, säger Matt Benyon, VD för Easyfairs UK and Global.

Jean Jacques och Brigitte Evrard, grundare av den globala förpackningsdesigntävlingen Pentawards, säljer nu sitt livsverk till mässarrangören Easyfairs.
Den överraskande nyheten publiceras bara dagar efter att förpackningsmässan All4Pack avslutats i Paris och där Pentawards celebrerat sitt 10-års jubileum med en uppmärksammad och uppskattad utställning av de 100 bästa förpackningarna under tävlingens historia.


Inga närmare uppgifter om ekonomiska villkor, etc. har offentliggjort, men klart är att makarna Jean Jacques och Brigitte Evrard kommer att finnas med i Pentawards-bilden även i fortsättningen, åtminstone för en tid. Enligt ett pressmeddelande från Easyfairs ska de involveras, när det gäller strategi och integration av Pentawards i Easyfairs organisation.

Rent organisatoriskt kommer Pentawards i fortsättningen att administreras av Easyfairs UK and Global och ingå i Easyfairs globala portfölj av förpackningsevenemang och mässor.

”Vi är mycket nöjda med detta förvärv, som befäster vår ställning som en globalt ledande arrangör av förpackningsevenemang. Pentawards är ett prestigefyllt och välkänt tävlingskoncept med ett respektfyllt arv och tävlingen kommer att stärka vår globala närvaro och ge oss ett starkt fotfäste på marknaden för förpackningsutmärkelser”, kommenterar Matt Benyon, VD för Easyfairs UK and Global.

Jean Jacques och Brigitte Evrard startade Pentawards i januari 2007 och tävlingens främsta uppgift har varit att öka medvetenheten om förpackningsdesign och de människor som skapar den. I dag är Pentawards troligen världens mest kända tävling inom förpackningsdesign, där designers och företag från hela världen anmäler sina bidrag till någon av tävlingens 55 kategorier och där bidragen sedan bedöms av en internationell jury, bestående av ett dussin välrenommerade designers och designchefer från etablerade företag och designbyråer. 

”Vi är mycket stolta över att ha kunnat föra fram betydelsen av förpackningar och för att ha etablerat Pentawards som en viktig kanal för den globala förpackningsindustrin. Det har varit tio spännande år och vi är glada över att vi kan fortsätta vårt engagemang i ett nära samarbete med Easyfairs, som visat att man är lika engagerade i kvalitet och i förpackningsmarknaden, som vi är!”, säger Brigitte Evrard i en kommentar.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-12-01

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK