...
Coca-Cola i specialtryckt aluflaska från Ardagh
100 utvalda bilder, som ska ge en ”emotionell produktkommunikation” är utvalda att pryda Coca-Colas aluflaskor, tillverkade och tryckta av Ardhagh Metal.

Coca-Cola lanserar nu sitt globala budskap ”Taste the Feeling” i Europa i specialtryckta aluminiumflaskor från glas- och metallförpackningskoncernen Ardagh. Flaskorna är heltäckta med tryck av olika typer av bilder, vilka ska ge en ”emotionell produktkommunikation” till konsumenterna. 100 olika bilder har använts och de är alla utvalda för att passa till Coca-Colas ”Taste the Feeling”-tema, som lanseras över hela världen.

De aluflaskor, som Coca-Cola Europe nu lanserat, är tryckta i Ardaghs specialanläggning i franska Beaurepaire, där man använder företagets prisbelönta teknik för att trycka högkvalitativa och högupplösta bilder och grafik direkt på metallen.

”Detta är ett av de mest anslående av de många projekt, som vi den senaste tiden haft tillsammans med Coca-Cola. Det är ett perfekt exempel på hur högkvalitativt tryck på en metallyta kan ge en tilltalande flaska och vi är mycket glada över att vara en betydande aktör i utvecklingen av detta ikoniska varumärke”, säger Marc Bett, försäljningschef  för aluminiumförpackningar inom Ardaghs metalldivision.

De 100 utvalda bilderna på aluflaskorna är valda för att återspegla den funktionella och emotionella upplevelse, som Coca-Cola hoppas att konsumenterna upplever, när de dricker vilken som helst Coca-Cola-produkt. Bilderna kan exempelvis visa skridskoåkning med kompisarna, första kyssen, en dag på stranden, bodybuilding på gymmet, första dejten, etc., etc...

”Vi förstärker att Coca-Cola är för alla. Det är ett varumärke med olika varianter, där alla delar samma värderingar”, sade en talesman för Coca-Cola Europe i samband med lanseringen i Europa.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-12-05

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Ardagh Coca-Cola Dryckesförpackningar förpackningstryck Metall Metallförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK