...
Två svenska förpackningar tilldelas World Star 2017
”The Vasa Rink” – ett transport- och displaytråg för 24 PET-flaskor, producerat av SCA Forest Products i samarbete med norska Glomma Papp, är en av två svenska vinnare av WorldStar 2017.
DS Smith Sveriges wellpappemballage för lastbilsnav tilldelas också en WorldStar 2017.

När juryn i globala förpackningstävlingen WorldStar sammanträdde i Wien i november utsåg man inte mindre än 195 förpackningar från hela världen till mottagare av utmärkelsen WorldStar 2017. Störst antal WorldStar-vinnare kommer från Tyskland respektive Japan med 20 vardera, tätt följda av Kina med 16, USA 15, Storbritannien och Spanien vardera 12 samt Turkiet och Österrike 11 vardera.

Sverige deltog i WorldStar 2017 med två förpackningar – vilka tidigare erhållit den nordiska utmärkelsen ScanStar – och både belönas nu med WorldStar-utmärkelsen! 100-procentig utdelning, alltså.

De svenska vinnarbidragen kom från DS Smith Sverige, som tagit fram ett funktionellt wellpappemballage för lastbilsnav, och från SCA Forest Products, som tillsammans med norska Glomma Papp utvecklat ett annorlunda transport- och displaytråg för 24 PET-flaskor, utformat och grafiskt designat som en ishockeyrink!

Kandidaterna till de prestigefyllda utmärkelserna ”President´s Award”, “Sustainability Award”, “Marketing Award” och “Packaging that Saves Food Award” kommer att offentliggöras i januari.

Den stora prisutdelningsgalan för alla WorldStar 2017-vinnare kommer att äga rum i Düsseldorf, Tyskland den 4 maj 2017 i samband med öppnandet av interpack 2017.

WorldStar organiseras av World Packaging Organization (WPO) och anses vara världens största globala förpackningstävling.

Samtliga vinnare av World Star 2017 finns listade med info och foto på WPO:s hemsida. Klicka HÄR.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-12-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
DS Smith DS Smith Packaging förpackningstävling Glomma Papp SCA Scanstar World Star WPO

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK