...
Metsä Boards teförpackningar vann i Hong Kong Print Awards
Metsä Boards prisade teförpackningar är formgivna efter respektive fruktsmak – här förpackningen till ett te med smak av vattenmelon.
Så här ser förpackningen till teet med smak av äpple ut.

Förpackningen till ett te med smak av banan fick den här utformningen.

Metsä Boards Cyril Drouet (till höger) tar emot utmärkelsen Meriit Award vid prisceremonin för Hong Kong Print Awards.

I den 28:e upplagan av Hong Kong Print Awards har nordiska kartongproducenten Metsä Board vunnit den prestigefyllda utmärkelsen Merit Award i kategorin Paper Packaging. Metsä Board får priset för förpackningsdesignen till en serie kartongförpackningar till T2 Mini Fruit Tea.

Teförpackningarna är framtagna av Metsä Boards designteam i Shanghai och de är utformade så att varje förpackning till sin form efterliknar de aktuella fruktsmakerna: banan, vattenmelonsorbet, turkiskt äpple och persika. De unika förpackningarna har också en iögonfallande öppningsmekanism.

Metsä Board skriver i ett pressmeddelande att designen är tryckt på baksidan av Metsä Boards kartongkvalitet Carta Solida 250 g/m2. Den obestrukna baksidan valdes för att ge en naturlig känsla av frukten, liksom en mjukare struktur på förpackningarna. Det valda kartongmaterialet återger grafiken, samtidigt som förpackningen är styv och tålig och klarar både transport och ger ett lockande intryck i butikshyllan.

Hong Kong Print Awards uppmärksammar det bästa inom tryck, publishing och design. Till årets tävling hade 1.000 tävlingsbidrag från 200 företag lämnats in.
Prisceremonin, där Metsä Boards förpackningar belönades, ägde rum den 5 december på i Kowloon Shangri-La Hotel i Hong Kong.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-12-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
design förpackningsdesign förpackningstävling Kartong Kartongförpackningar Livsmedel Livsmedelsförpackningar Metsä Board

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK