...
Julen är en viktig högtid och det gäller även för wellpapp!
Användningen av wellpapp ökar markant under julhandeln, inte minst beroende på att allt fler svenskar handlar sin julklappar hos nätbutiker, där wellpapplådor är vanliga förpackningstyper.

Julhandeln förväntas slå nytt rekord även i år och med det följer ökad förbrukning av förpackningsmaterial. Inte minst wellpapp, som gynnas av den ökande näthandeln. Att fler och fler köper sina julklappar via nätet innebär en väsentlig ökning av wellpappanvändningen, eftersom lådor och boxar i wellpapp är vanliga förpackningstyper hos nätbutikerna och att wellpapp även används för att slå in och skydda produkter, som ska skickas ut.

Svenska Wellpappföreningen skriver i sitt senaste nyhetsbrev att årets julhandel enligt HUI Research beräknas öka med 3,5 procent jämfört med föregående år. Det innebär en total omsättning för julhandeln på 77 miljarder kronor.

I år beräknas dessutom var tredje julklapp köpas via nätet, jämfört med var fjärde julklapp förra julen. Det är främst böcker, kläder och leksaker, som köps via nätbutiker av svenskarna.

Den ökande näthandeln av julklappar märks förstås också i pakethanteringen hos posten och andra distributörer. I fjol hade exempelvis PostNord en rekordnotering, då mer än en halv miljon paket passerade deras terminaler under ett dygn – och den noteringen förväntas slås under året julrusch.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-12-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
e-handel Övrigt Svenska Wellpappföreningen Well Wellpappförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK