...
Etikettföretaget Jigraf breddar med en HP Indigo WS6800
Jigraf i Landskrona har investerat i en HP Indigo WS6800 digital etikettpress.

Två UV-inkjetprintrar och en HP Indigo var alternativen, när etikettryckeriet Jigraf ville uppgradera sin digitala kapacitet. Beslutet satt långt inne och tog över ett år.
”Vi valde HP Indigo WS6800 främst för att det är en extremt flexibel maskin, som trycker på i princip alla material och det passade våra behov, säger Mats Jarlebrink, en av två bröder, som driver familjeföretaget Jigraf.


Jigraf i Landskrona är ett renodlat etikettryckeri, som tryckt självhäftande etiketter för relativt stora kunder sedan 1980. Ända sedan starten har företaget erbjudit digitaltryck, först som svart/vitt, men från början av 2000-talet även i fyrfärg. För att utöka kapaciteten investerade Jigraf år 2009 i en HP Indigo WS4000.
 
När det åter igen var dags att uppgradera den digitala kapaciteten förra året, gjorde Jigraf en ordentlig analys av de olika alternativen på marknaden. 

”Vi höll på i nästan ett år och reste runt och testade olika tekniker. I slutet hade vi tre alternativ, HP Indigo och två UV-inkjetprintrar”, berättar Mats Jarlebrink.

Beslutet togs, när man fick möjlighet att besöka HP Experience Center i Barcelona.

”Då kunde vi med egna ögon se vilka möjligheter, som finns med HP Indigo”, säger Mats Jarlebrink.

Med den nya tryckpressen HP Indigo WS6800, som kommer att installeras i mitten av januari 2017, får Jigraf framför allt ett bredare alternativ, med betydligt fler möjligheter att serva sina kunder. Dessutom ökas den digitala kapaciteten med 4-5 gånger.
 
”Det här blir vår digitala basmaskin, som kommer att stå och rulla dag efter dag och serva många olika behov”, konstaterar Mats Jarlebrink.

Jigrafs nya digitala etikettryckpress levereras av Göteborgsbaserade Visutech, som är HP Indigos partner i Norden sedan lanseringen 1994.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-12-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
digitaltryck Etikett/Märkning HP Indigo tryckpress

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK