...
Coca-Cola lanserar PET-flaska med 32 % mindre material
Det går åt 32 procent mindre mängd plast för att framställa den nya PET-flaskan för Abbey Well Spring Water.

I Storbritannien lanserar Coca-Cola European Partners (CCEP) en ny PET-flaska, som kan tillverkas med 32 procent mindre mängd plast, utan att flaskans egenskaper går förlorade.
Den skruvkorksförsedda flaskan används för bordsvattnet Abbey Well Spring Water, som produceras i Morpeth, Northhumberland, England.


Den nydesignade PET-flaskan kan tillverkas tack vare en investering på 14 miljoner pund (ca 163 miljoner kronor) i fyllningslinjen i Morpeth. Förutom att det behövs väsentligt mindre mängde plast för att framställa flaskan, är den dessutom betydligt energisnålare att båda tillverka, transportera och återvinna.

Flaskan har designats av brittiska förpackningskonsulten Kinneir Dufort och den produceras nu i storlekar från 250 milliliter till 750 milliliter. Flaskorna är försedda med antingen enkla skruvkorkar eller med sportkapsyler. Flaskan har en greppvänlig ”vriden” konstruktion, som gör att den är lätt att hålla och dricka ur.

”Designen är utformad så att flaskan kan tillverkas i flera olika storlekar och detta gör det möjligt för Coca-Cola att harmonisera sin produktion av dricks- och bordsvatten på flera marknader världen över”, säger Merel Hall, VD på Kinneir Dufor.

Flaskorna är till 100 procent återvinningsbara och för att uppmuntra till återvinning är de också försedda med en speciell etikett med texten ”Recycle me”.

”Vattensektorn fortsätter att växa och det blir allt viktigare för oss att minska vår miljöpåverkan och uppmuntra till ökad återvinning”, säger Caroline Cater, marknadsföringsansvarig hos CCEP.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-12-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
återvinning Coca-Cola Dryckesförpackningar PET Plast Plastförpackningar Storbritannien

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK