...
Plastbehållare från RPC med extra tålig barriär
En ny barriärbeläggning för HDPE-containrar från RPC Promens Industrial ger säkrare hantering av en mängd lösningsmedelsbaserade kemikalier.

RPC Promens Industrial skriver i ett pressmeddelande att man har utvecklat en ny barriärbeläggning för HDPE-behållare, som ger säkrare hantering av en mängd olika lösningsmedelsbaserade kemikalier.
RPC Protect, som barriärkonceptet kallas, är tillgängligt för plastcontainrar mellan 5 och 25 liter och en 30-liters behållare med den nya barriären kommer inom kort.


Den nyutvecklade barriären är en blandning av polyolefiner och oorganiska silikater och den gör det möjligt att använda RPC Promens plastcontainrar för ett ännu bredare utbud av produkter - inklusive extremt farliga kemikalier, som tidigare bara kunnat förpackas i metall.  

Tillverkaren uppger att RPC Protect-behållarna ger de traditionella fördelarna med plastcontainrar: lätt, enkel hantering och stapling samt  minskade transportkostnader. Behållarna har genomgått omfattande dropp-, tryck- och staplingstester och barriäregenskaperna uppges bibehålla sin prestanda i upp till ett år utan minskning av effektiviteten.

RPC Protect-behållarna är FDA- och EEG-godkända för användning i livsmedel och de finns även i UN-certifierade versioner.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-12-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Barriär Kemteknisk Plast Plastförpackningar Promens RPC

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK