...
Förstklassig och uppskattad julklapp till Brobygrafiska
Marvacos Sunne-team tillsammans med personal och elever på Brobygrafiska.

Marvaco tillsammans med Anilox Laser Technologies (ALT) och Polywest har gjort en donation av flexotryckutrustning till yrkeshögskolan Brobygrafiska i Sunne. Det var i början av december, som Brobygrafiska fick en tidigt julklapp i form av en toppmodern bandad aniloxvals, som är utformad för att ge information i framställningen av ultra high definition flexo.

Användningen av den bandade aniloxvalsen främjar tryckerier, färgtillverkare, klichéproducenter och materialleverantörer i sitt utvecklingsarbete.

Samtidigt som aniloxvalsen levererades till Brobygrafiska, anlände också en uppsättning Twinlock-hylsor i varierande hårdhet, donerade av Polymount. Den nya utrustningen är framtagen i syfte att underlätta för flexotryckare att välja den optimala inställningen för det specifika ändamålet.

”Vi är glada att kunna samarbeta och erbjuda skolan marknadens mest moderna provuppsättning. Den nya uppsättningen erbjuder en mycket bra bas för att experimentera och utveckla flexotryck för att bryta traditionella barriärer”, säger Kai Lankinen, VD på Marvaco.

Brobygrafiskas toppmoderna anläggning är sedan tidigare utrustad med de senaste lösningarna för prepress och tryckteknik. I dagsläget har skolan också en 8-färg Bobst F&K 6S flexotryckmaskin på plats, som används i utbildningssyfte för studenter samt till provkörningar till företag. 

”Detta är ett bra exempel på hur Brobygrafiska ligger i framkant av branschutveckling och med en nära anslutning till arbetslivet kan utbilda kompetent personal till den grafiska industrin”, säger Per Branzén, Operation Manager för Brobygrafiska. 

Marvacos säte i Sunne ligger bara några hundra meter från Brobygrafiska, vilket gör samarbetet med skolan och dess partners både enkelt och effektivt. 


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-12-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Brobygrafiska förpackningstryck Marvaco Övrigt tryckpress

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK