...
Nytt verktyg visualiserar hur substratet påverkar kulören
Exempel på hur PantoneLIVE Visualizer visar resultat på en  tryckfärdig PDF.

PantoneLIVE Visualizer är ett nytt verktyg som hjälper grafiska formgivare, varumärkesägare och tryckleverantörer att jämföra, utvärdera och visualisera substrat och kulörer med olika trycktekniker. Visualiseringen sker direkt på användarens dataskärm och resultatet exporteras till tryckfärdiga PDF-dokument, som enkelt kan delas vidare. 

Genom att tidigt i processen kunna förutse och bedöma hur ett visst substrat påverkar kulören effektiviseras beslutskedjan och man slipper onödiga missbedömningar. Med PantoneLIVE Visualizer kan alla i leveranskedjan titta på samma förslag och utifrån detta göra en bättre första bedömning, utan att starta upp ett tryckjobb i onödan. Detta förkortar och förenklar hela produktionsprocessen.

Tanken är inte att PantoneLIVE Visualizer ska ses som en ersättare till övrig kulör-och kvalitetskontroll. Det är mera ett hjälpmedel för att tidigt kunna förutse bästa materialval och tryckteknik efter behov, med mål att processen fram till första provtrycket ska bli kortare och mer effektiv.

PantoneLIVE Visualizer kan också med fördel användas med instrumentet eXact. Med hjälp av instrumentet kan man mäta in kulördata från befintliga, fysiska material och sedan jämföra de olika materialvalen direkt på skärmen. (Läs mer om instrumentet eXact HÄR)

Samtidigt med lanseringen av PantoneLIVE Visualizer har X-Rite, som är Pantones moderbolag, även utökat molnlösningen PantoneLIVE med sex nya kulörbibliotek för djuptryck.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-12-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
förpackningstryck Övrigt Pantone Prepress tryckbarhet tryckpress

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK