...
Seminarium tar upp frågan om plastkassens framtid
Regeringen har bestämt att förbrukningen av tunna plastkassar ska minska drastiskt fram till år 2026. Hur påverkar det oss och vilka möjligheter skapas?

Plastkassens vara eller inte vara debatteras världen över. Nu ordnar Packnews och nord emballage ett seminarium som tar upp denna viktiga fråga.
De globala miljömål, som världens ledare enades om i Paris i slutet av förra året, börjar nu få reella konsekvenser och en av de första sakerna, som nu står i skottlinjen, är plastkassens vara eller inte vara.


EU:s direktiv till medlemsländerna är att se över och komma med förslag och nu har svenska regeringen sagt sitt och ställer krav på en drastisk neddragning i förbrukningen av tunna plastkassar. 

Målsättningen i Sverige är en årsförbrukning på 90 kassar per person år 2020, vilket ytterligare mer än halveras till 2026 (40 kassar).

Detta kommer förstås att påverka oss alla, från producenter till konsumenter, och på seminariet är det meningen att intressenter från näringslivet, handel och olika miljö- och intresseorganisationer ska diskutera detta och dela med sig av sina tankar och idéer.

Seminariet har rubriken ”Minskad konsumtion av plastkassar – en stor utmaning men också unika möjligheter?” och på talarlistan finns representanter och experter från bland annat BillerudKorsnäs, ICA, IVL Miljöinstitutet, Konsumentföreningen Stockholm, PantaPåsen, Swedbag, m fl.

Seminariet äger rum den 7 februari i Stockholm. Mer info och anmälan hittar du HÄR!


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-12-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Konferenser och mässor Miljö nord emballage Övrigt Packnews.com Packnews.se Plast plastavfall plastpåsar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK