...
Hektiska helger på Fors Bruk under årliga underhållsstoppet
”Underhållstoppet är intensivt, men samtidigt väldigt roligt”, säger underhållschefen Torbjörn Karlsson. (Bild: Stora Enso)

På lille julafton, 23 december, är det dags för det årliga underhållstoppet på Stora Ensos kartongbruk Fors Bruk. Under det drygt veckolånga stoppet är över tvåtusen åtgärder inplanerade. Underhållsstoppet omfattar inspektioner, rengöring, service, reparationer och inkoppling av ny utrustning på bruket. Detta är det mest omfattande underhållsstoppet under hela året och drygt 300 entreprenörer kommer att dagligen komplettera den ordinarie personalstyrkan på 530 personer.

I fjol hade man det årliga underhållsstoppet på Fors Bruk i mitten av november, men i år ligger alltså stoppet under jul- och nyårshelgerna.

Under stoppet kommer det att utföras arbeten på brukets båda kartongmaskiner, bl. a sker installation av ny ventilation, utbyte av valsar och flera andra processförbättringar. Det kommer även att ske förbättringar av brukets produktionssystem. Äldre servrar byts ut till nya och modernare, vilket leder till fördubblad datorkapacitet.

”Underhållstoppet är intensivt, men samtidigt väldigt roligt”, säger Torbjörn Karlsson, underhållschef på Fors Bruk.

Säkerhet har alltid högsta prioritet på bruket och under stoppet genomförs exempelvis dagliga samordningsmöten och säkerhetsronderingar på bruket. Lokala säkerhetsutbildningar för entreprenörer har genomförts innan stoppet. Slumpvisa drog- och alkoholtester för medarbetare och entreprenörer utförs året runt på bruket och kommer givetvis att utföras även under underhållsstoppet. 

”Det absolut viktigaste är att det blir ett säkert stopp”, säger Torbjörn Karlsson.

Planering är A och O inför underhållsstoppet. För att alla arbeten ska hinnas med, så kommer den ordinarie personalstyrkan på 530 personer att få förstärkning av cirka 300 entreprenörer varje dag. 

”Det är många personer på plats och mycket arbeten som ska utföras. I år har vi förstärkt vår planering ytterligare, så nu är vi väl förberedda och ser fram emot årets underhållsstopp”, säger Torbjörn Karlsson.

FAKTA - UNDERHÅLLSSTOPPET FORS BRUK:
Pågår: 23 december 2016 till 2 januari 2017 
Antal entreprenörer: Cirka 300 varje dag 
Antal arbeten som utförs: Drygt 2.000 åtgärder är inplanerade att utföras


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-12-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Fors Fors Bruk Kartong Kartongmaskin Pappersbruk Stora Enso

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK