...
Etikettjätten CCL förvärvar Innovia för 8 miljarder kronor
”CCL kommer att bli en utmärkt ägare för Innovias anställda och kunder”, säger Mark Robertshaw.

Etikett- och förpackningskoncernen CCL Industries köper Innovia Group – specialist på flexibla biaxiellt orienterade polypropenfilmer (BOPP) och på polymerbaserade sedlar – för 1,13 miljarder kanadensiska dollar (knappt 8 miljarder kronor).
Säljare är brittiska Smithfield Group, som förvaltar Innovia för ett konsortium av privata investerare.


Affären följer på en mycket framgångsrik period för Innovia, då man förbättrat kapacitet och prestanda såväl inom sin filmproduktion som inom sedeltillverkningen.

För att kunna fokusera ytterligare på BOPP-produktionen och sedeltillverkningen avyttrade Innovia tidigare i år sitt affärsområde inom cellulosabaserade filmer, omfattande varumärkena Cellophane och NatureFlex, till japanska Futamura Chemicals Co., Ltd. (Läs HÄR!)

”CCL kommer att bli en utmärkt långsiktig ägare för Innovias anställda och kunder. CCL erkänner värdet i Innovias världsledande teknik inom BOPP-filmer och säkra sedlar och ser förvärvet av Innovia som ett utmärkt komplement för att uppnå nya tillväxtmöjligheter för sin verksamhet”, säger Innovia Groups VD Mark Robertshaw i en kommentar.

Kanadabaserade CCL är världens största specialetikettkoncern och är noterad på Torontobörsen till ett värde av åtta miljarder Kanada-dollar (ca 56 miljarder kronor). CCL har mer än 20.000 anställda och driver 156 produktionsanläggningar i 35 länder.

Transaktionen, som kräver godkännande av berörda konkurrensmyndigheter, beräknas vara genomförd i slutet av första kvartalet 2017.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-12-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
CCL Label Etikett/Märkning flexibla förpackningar förvärv Innovia Films Köp/Försäljning/Samgående NatureFlex Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK