...
Tomater packas i kartong förstärkt med tomatfibrer
Kanadensiska Pure Hothouse Foods säljer nu tomater i tomatfiberförstärkta solidkartongtråg, som man kallar Cloud 9.

Under varumärket Tribu Ecolo säljer franska Idyl tomater i förpackningar, där solidkartongen förstärkts med växtfiber från tomatplantor...

Holländska kartongförpackningsleverantören Solidus Solutions har utvecklat en annorlunda frukt-och-grönt-förpackning, där man förstärker solidkartongen med växtfibrer från tomatplantor!
Ett kanadensiskt och ett franskt frukt-och-grönt-företag har nu börjat använda de nya förpackningarna, som dessutom vunnit pris i Packaging Europe Sustainability Awards 2016.


Solidus Solutions tillverkar sina tomatfiberförstärkt kartongförpackningar i två varianter, dels som transportemballage, dels som konsumentförpackningar. Transportförpackningarna finns för vikter från 1,5 kilo till 10 kilo och konsumentförpackningarna erbjuds för produktvikterna 250 och 500 gram. 

Kanadensiska Pure Hothouse Foods Inc., som producerar växthusdrivna grönsaker och sallad, har nu börjat använda Solidus Solutions förpackningar till sitt sortiment av småtomater. Pure Hothouses produkter marknadsförs och säljs över hela Nordamerika under varumärket Pure Flavor®.

Ett annat frukt- och-grönt-företag, som börjat använda de tomatfiberförstärkta kartongförpackningarna är Idyl, som är beläget i södra Frankrike och som producerar tomater och meloner samt Medelhavstypiska frukter, grönsaker och örter. Idyl marknadsför såväl egna produkter som sallader från Provence samt andra grönsaker och frukter under varumärket Tribu Ecolo.

Idyl har utvecklat en avdelning, som är helt specialiserad på marknadsföring av ekologiska frukt- och grönsaksprodukter, och man anser att Solidus Solutions förpackningar av solidkartong förstärkt med växtfibrer från tomatplantor passar perfekt till Idyls image och strategi att verka för en hållbar utveckling.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-01-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Kartong Kartongförpackningar konsumentförpackningar Livsmedel Livsmedelsförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK