...
Oscar till Smurfit Kappas juicepåse med tappkran
Pressades juicepåse med tappkran, utvecklad av Smurfit Kappa Bag-in-Box, har belönats med ”Oscar de L'Emballage”.

En flexibel treliters ståpåse, utvecklad av Smurfit Kappa och avsedd för aseptisk fyllning av färsk juice, har belönats med den franska utmärkelsen ”Oscar de L'Emballage”. Ståpåsen, som är försedd med tappkran á la ”bag-in-box”, är framtagen speciellt för franska företaget Pressade, som är världens tredje största tillverkare av icke-kyld fruktjuice och specialister på fruktjuicer för hela familjen.

Påsen, som är av Smurfit Kappas Pouch-Up®-modell, är skräddarsydd för en serie fruktjuicer, som Pressade lanserar. Den lätta förpackningen är praktisk och användarvänlig och en aseptisk Vitop®-kran – samma typ som på bag-in-box-förpackningar – gör att det är enkelt att tappa ur juicen, som rinner med ett jämnt flöde.

Trots att påsen rymmer hela tre liter är den ändå enkel att förvara, tack vare sin flexibilitet. Juicen behöver inte förvaras i kylskåp, men håller sig ändå färsk i tre veckor, vilket är betydligt längre än andra färskjuiceförpackningar, där hållbarheten oftast inte är längre än fyra – fem dagar.

”Pouch-Up är en hygienisk förpackning, som kan förnya våra produkter och få dem att sticka ut på butikshyllan. Den här förpackningen kommer att bli mycket uppskattad av konsumenterna, inte minst eftersom den är både praktisk och rolig”, säger Catherine Bererd, produktchef på Pressade.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-01-17

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK