...
BillerudKorsnäs medlem i Carlsberg Circular Community
BillerudKorsnäs är ny medlem i det danska partnerskapet Carlsberg Circular Community.
BillerudKorsnäs är minoritetsägare i danska ecoXpac AS, som utvecklat den revolutionerande ”pappersflaskan”Green Fiber Bottle.

BillerudKorsnäs har anslutit sig till nätverket Carlsberg Circular Community (CCC), med syftet att vidareutveckla danska partnern ecoXPacs innovativa revolutionerande pappersflaska ”Green Fiber Bottle”.
BillerudKorsnäs skriver i ett pressmeddelande att CCC delar bolagets hållbarhetsambitioner och att medlemskapet i CCC är goda nyheter för utvecklingen av den revolutionerande fiberflaskan.


CCC är ett innovativt partnerskap med nyckelpartners och dess mission är att omvärdera design och produktion av förpackningsmaterial för att eliminera avfall samt att optimera material för återanvändning och återvinning med hög kvalitet.

Sedan drygt ett år är BillerudKorsnäs minoritetsägare i danska företaget ecoXpac, som är specialiserat inom avancerad 3D-formning av fiberbaserade strukturer. ecoXpac har för bryggerijätten Carlsbergs räkning utvecklat en träfiberbaserad ”pappersflaska”, som man på sikt hoppas ska kunna ersätta dagens glas- och plastflaskor. (Läs HÄR).

”I framtiden kan vi kanske dricka öl från en pappersflaska, tillverkad av träfiber från hållbart skogsbruk. En flaska som är 100 procent biologiskt nedbrytbar, biologiskt baserad och genererar noll avfall”, skriver BillerudKorsnäs, som innehar en 10-procentig aktiepost i ecoXpac via sitt dotterbolag BillerudKorsnäs Venture AB.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-01-18

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK