...
Efter ägarskiftet – nu byter svenska Gorvak AB namn
Gorvaks Tomas Fredriksson, t.v. och Axel Hagen från de nya ägarna, var nöjda när affären blev klar i augusti i fjol.

Gorvak AB i Täby, leverantör av bandningsmaskiner, mm, köptes i fjol av norska ITO Pall-Pack. Nu har Gorvak även nytt namn, logotyp och hemsida.
Från den förste januari 2017 är det nya namnet på Gorvak följaktligen ITO Pall-Pack AB och den nya hemsidesadressen, som tidigare var gorvak.se, är nu pallpack.se 


De nya ägarna – norska systerbolagen ITO Intern Transport AS och Pall-Pack AS – har arbetat med interntransport och automatisering av packning, pallettering och andra industriella processer i närmare 60 år och de har skapat erfarenheter, som man nu ska ta sig med in i det vidare arbetet på den svenska marknaden.

I Norge har ITO Pall-Pack sitt huvudkontor i Oslo och ett produktions- och utvecklingscenter på Tyristrand, en timmes biltur från Oslo. Vid detta center produceras olika sträckfilmsmaskiner med varumärket Pall-Pack samt utveckling, installation och tillpassningar av industriella lösningar och system. Nu kommer även den svenska marknaden att kunna dra nytta av kompetensen i detta utvecklingscenter.

”Den norska och svenska marknaden har många likheter och med höga lönenivåer i bägge länderna har industriföretagen ett stort behov av förbättrad produktivitet genom högre automatiseringsgrad. Genom att utnyttja gemensamma resurser och kompetenser tvärs över gränserna, samt välja samma internationella tillverkare av lösningar och utrustning, kommer vi att ge ännu bättre service och tjänster till våra kunder i Sverige. Med en integrerad nordisk organisation kan vi ta ännu bättre hand om kundernas befintliga system och vara bättre rustade att designa, utveckla och anpassa framtida automationslösningar för våra kunder”, skriver ITO Pall-Pack AB i ett pressmeddelande.

Gorvak AB har ägts och letts av Tomas Fredriksson, som nu är nöjd med att norska ITO och Pall-Pack tagit över ägandet.

”Att ITO/Pall-Pack tar över Gorvak är den bästa lösningen vi kunnat få till –  de känner både produkterna och marknaden och har lika lång erfarenhet i branschen som vi. Nu får jag möjligheten till att vara med och utveckla den nya organisationen fram tills jag blir pensionär, det skall bli både trevligt och intressant”, sade Tomas Fredriksson, när affären offentliggjordes i augusti i fjol.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-01-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
förvärv Gorvak ITO Köp/Försäljning/Samgående Materialhanteringsutrustningar Pall-Pack Sträckfilm

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK