...
Nu har Scandiflex invigt sin nya HP Indigo digitalpress
Intresserade invigningsgäster kollar digitalpressens tryckkvalitet.
Huvudägaren Tilgmanns VD Magnus Höglund fanns förstås på plats när Scandiflex invigde nya digitalpressen.

Sista kvartalet förra året tog Landskronabaserade Scandiflex sin nya digitalpress, en HP Indigo 20000 i drift. Och den 12 januari i år hade man officiell invigning av den i närvaro av kunder och press. 
Efter en inledande lunch på Örenäs slott gav Rien Zetzema från HP indigo i Holland en presentation av var digitaltycket står i dag och varför det är rätt att tänka i termer av digitaltryck. Därefter var det förflyttning till fabriken i Landskrona, där digitalpressen visade sin kapacitet genom att producera påsar för packning av konfektyr. 


Scandiflex har sett på möjligheterna med digitaltryck i många år, men fram till nu valt att köpa in tryck i de fall tekniken varit mer passande än det traditionella flexotrycket. Nu är dock den egna pressen på plats.

”Det känns spännande att vi äntligen fått allt på plats, Det har tagit lite längre tid än vi trodde från början, mycket på grund av kringutrustning och kylning och lokalen, men nu kan vi köra igång,” sade en nöjd Torbjörn Garthammar på Scandiflex till tidningen nord emballage i höstas.

HP Indigo 20000 är en maskin med inriktning på flexibla förpackningar. Den jobbar i en bredd på 760 millimeter, vilket gör att man klarar de flesta kunders behov utan att behöva kompromissa. Investeringen ligger runt 20 miljoner kronor. 

”Det ska bli intressant att se vad vi kan åstadkomma med den. Självfallet öppnas det helt nya möjligheter för varumärkesägare, som vill köra mindre serier utan att det ska kosta stora pengar. Man kan så klart köra tusen meter i en flexopress, men kostnaderna per meter blir stora med tanke på klichéer, maskinförberedelser och spill. Med digitaltryck kan du säkert göra allt för en fjärdedel av kostnaden”, konstaterade Garthammar i intervjun.

Scandiflex ägs numera av finska Tilgmann, ett företag med långa traditioner, som ”vaknat till liv” och nu satsar på expansion. På plats vid invigningen fanns förstås representanter från Tilgmann, bland dem VD och styrelseordförande Magnus Höglund, som sa att man kommer att fortsätta satsa på att utveckla Scandiflex, samtidigt som man inte är ointresserad av andra investeringar, främst inom plast och kartong, i Norden. 

En filmad intervju med Magnus Höglund hittar du HÄR.

HÄR kan du läsa nord emballages reportage om Scandiflex från nr 7/2016.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-01-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
digitaltryck förpackningstryck HP Indigo Scandiflex tryckpress

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK