...
Holmen/Iggesund bland världens hundra mest hållbara företag
Iggesund Paperbord är via sitt moderbolag Holmen med på den prestigefyllda listan ”Global 100” över världens 100 mest hållbara företag.
”Ett erkännande av den långsiktighet och det helhetstänkande, som präglar vårt hållbarhetsarbete”, säger Johan Granås.

Iggesund Paperboards moderbolag Holmen Group finns med på den prestigefyllda listan  ”Global 100” över världens 100 mest hållbara företag. Holmen har en hedrande 21:a plats och är det enda bolaget inom skogsindustrin på hundralistan!
”The Global 100 index” har publicerat av kanadensiska analysföretaget Corporate Knights sedan år 2005. Listan baseras på en samlad bedömning av hur ett företag hanterar frågor som rör resursförvaltning, personalpolitik och ekonomisk förvaltning. Mer än 5.000 företag ingår i bedömningen och de hundra främsta finns med i ”The Global 100”.


”Vi är både stolta och glada över att vara listan som ett av de mest hållbara företagen i världen. Holmen har tagit en fokuserad strategi för hållbarhetsfrågor i många år nu. Att bli erkända och rankas högt av ledande analytiker är en bekräftelse på detta arbete”, säger Lars Strömberg, miljö- och hållbarhetschef på Holmen.

För kartongproducenten Iggesund Paperboard är det särskilt viktigt att via sin huvudägare Holmen finns med på Global 100-listan. Företagets ledande kartongkvaliteter Invercote och Incada är inriktade på kunder, som vill ha högkvalitativa förpackningslösningar och då är bra meriter inom hållbarhet och miljöhänsyn värdefulla tillgångar.

”Vi har sedan tidigare rankats högt i olika miljö- och uthållighetsindex och finns nu även med i Global 100-listan. Att upprepade gånger erkännas i dessa prestigfyllda indexlistor visar tydligt, att vi är bland de mest hållbara företagen i världen och är ett erkännande av den långsiktighet och det helhetstänkande, som präglar vårt hållbarhetsarbete”, säger Johan Granås, Sustainability Communications Manager hos Iggesund Paperboard.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-01-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Holmen Iggesund Iggesund Paperboard Kartong Kartongförpackningar Miljö Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK