...
Thinfilm och Beneli startar samarbete kring NFC-etiketter
Med en NFC-utrustad smart telefon läser man enkelt av den NFC-försedda etiketten på en förpackning och kopplas upp till varumärkesägaen via molnet.

Norska plastelektronikföretaget Thin Film Electronics ASA (Thinfilm) och svenska, Helsingborgsbaserade etikettföretaget Beneli AB har startat ett samarbete kring NFC-försedda etiketter (NFC = Near Field Communication).
Samarbetet stärker Thinfilms närvaro på såväl den skandinaviska som den bredare europeiska marknaden, samtidigt som det breddar Benelis produktutbud av avancerade etiketter till att förutom RFID-lösningar även omfatta NFC-lösningar.


Företagen skriver i en gemensam pressrelease att man kommer att kunna leverera NFC-försedda självhäftande etiketter, som stöds av en molnbaserade mjukvaruplattform. Etiketterna kommer att erbjudas Benelis befintliga kunder samt andra varumärken inom marknadsområden som vin, sprit, läkemedel, kosmetika, tobak, livsmedel, m fl.
De första testlanseringarna beräknas kunna starta under andra kvartalet i år.

Thinfilms speciella NFC-taggar är unikt identifieringsbara och betecknas som nästan omöjliga att klona. Taggarna läses enkelt av med en NFC-aktiverad smart telefon eller liknande enhet och ger en snabb och trådlös kommunikation med molnet. Via NFC-etiketten kan producenter och varumärkesägare erbjuda kampanjer, informera om produktnyheter, bjuda in till tävlingar, mm., mm. Tekniken kan också användas för att kontrollera en förpacknings äkthet och att den inte är manipulerad, etc.

”Jag är mycket glad över vårt samarbete med Thinfilm och de möjligheter att leverera mervärde till våra kunder, som det innebär. Med Thinfilms NFC-teknik kan vi nu erbjuda en kraftfull plattform, som avsevärt ökar möjligheten för varumärkesägare att direktkommunicera med konsumenterna”, säger Benelis VD Jimmy Sterner.

Thinfilm ser etikett- och förpackningslösningar som en viktig komponent i företagets NFC-strategi och samarbetet med Beneli är ett av många, som Thinfilm ingått och planerar att ingå i sin globala satsning på att knyta till sig specialiserade partners. Thinfilm skriver i pressmeddelandet att man innan årets slut räknar med att ha cirka 30 sådana samarbetspartners knutna till sig.

”Samarbetet med en europeisk ledare som Beneli fyller ett viktigt geografiskt behov för oss och utökar kraftigt tillgängligheten för våra tjänster i Skandinavien och Europa”, säger Davor Sutija, VD för Thinfilm.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-01-23

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Beneli Etikett/Märkning NFC RFID Smarta förpackningar Smartphone Thinfilm

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK