...
Kompakt läckagetestare avsedd för trånga utrymmen
Witt-Gasetechniks nya läckagetestare Leak-Master Mapmax är endast drygt en meter bred, vilket är 70 cm mindre än tidigare modeller.

Tyska Witt-Gasetechnik, specialist inom utrustningar för modifierad atmosfär (MAP), har lanserat en ny version av läckagetestaren Leak-Master Mapmax, speciellt avsedd för trånga utrymmen.
Testaren, som är endast drygt en meter bred, monteras inline i en förpackningslinje och kräver minimalt utrymme. Den kan analysera och detektera eventuellt läckage i MAP-förpackningar med en hastighet av upp till 14 enheter i minuten. 


Witt-Gasetechnik skriver i ett pressmeddelande att den  nya, kompakta modellen av Leak-Master Mapmax gör det möjligt att upptäcka även det minsta läckage, utan att förpackningen förstörs. Läckagetestaren använder koldioxid som spårgas och själva läckagemätningen sker genom att man i en speciellt testkammare skapar en tryckskillnad mellan förpackningen och den omgivande atmosfären med hjälp av vakuum. Högteknologiska sensorer upptäcker även det minsta lilla gasutsläpp från en läckande förpackning varvid testaren antingen slår larm, avlägsnar den läckande förpackningen eller stoppar linjen, beroende på vilka alternativ användaren har valt.

”Vi är medvetna om att det ofta är ont om utrymme i lokaler för livsmedelsproduktion och inpackning. Med den nya designen på vår Leak-Master Mapmax löser vi det problemet för många kunder, utan att försämra prestandan och till ett attraktivt pris”, säger Witt-Gasetechniks produktchef Michael Kallweit.

Förutom enskilda förpackningar kan Leak-Master Mapmax även användas för att detektera läckor i transportförpackningar eller i multiförpackningar som kartong- eller wellpapplådor.

Att man valt att använda koldioxid som spårgas, förklarar Witt-Gasetechnik med att denna gas – ensam eller i kombination med andra skyddande gaser – är den vanligast förekommande i MAP-förpackningar. Därmed undviker man att behöva använda dyrare spårgaser som helium eller väte.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-01-24

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Detektering Doserings- och fyllningsutrustningar Livsmedel Livsmedelsförpackningar MAP

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK