...
Piab köper Vaculex och bildar storaktör inom vakuumteknik
Vaculex vakuumbaserade lyftanordningar används bland annat vid förpacknings- och godshantering.
”Detta är en perfekt sammanslagning”, säger Piabs VD Anders Lindqvist.

Vakuumspecialisten Piab Group, med huvudsäte i Täby, har köpt Mölndal-baserade företaget Vaculex, som bland annat tillverkar olika typer av lyftanordningar, baserade på vakuumteknik.
Piab och Vaculex har kompletterande produkterbjudanden och starka varumärken. Sammanslagningen innebär möjligheter till ökad tillväxt, skriver företagen i ett pressmeddelande.


Piab, som grundades 1951, har vuxit till ett ledande företag inom vakuumbaserad lyft- och hanteringsteknik och är i dag en global aktör med ett 15-tal försäljningskontor och mer än 300 distributörer runt om i världen.

”Piabs långa historia av innovationer inom vakuumteknik i kombination med vårt innovativa produktutbud kommer att forma en ny och starkare aktör. Vi är övertygade om att det nybildade bolaget kommer att tjäna marknaden ännu bättre och jag ser verkligen fram emot att arbeta med den nya koncernen”, säger Vaculex VD Ronny Holmsten i en kommentar.

Vaculex har 30 års erfarenhet av utveckling, tillverkning och försäljning av ergonomiska vakuumbaserade lyftsystem för tillämpningar inom förpackningar, logistik, distribution, bagagehantering, etc. Företaget har också ett väl utbyggt nätverk av försäljningskontor och distributörer.

”Vi är övertygade om att detta är en perfekt sammanslagning. Våra partners runt om i världen har ofta haft önskemål om produkter liknande de som Vaculex tillverkar. Detta är en snabbväxande marknad eftersom manuell hantering alltmer ersätts av automatiserade lyft. Vi är mycket glada över tillväxtutsikterna och styrkan , som vi nu får”, säger Piabs VD Anders Lindqvist.

Affären genomfördes den 30 december 2016. Inga uppgifter om köpeskilling eller andra finansiella detaljer har offentliggjorts.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-01-25

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
förvärv Köp/Försäljning/Samgående Materialhanteringsutrustningar Piab Vaculex

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK