...
Alla SIG Combiblocs fabriker drivs nu med ”grön elektricitet"
Från och med januari i år drivs alla SIG Combiblocs anläggningar världen över med s. k. ”grön el”. Bilden visar bolagets anläggning i Campo Largo, nära Curitiba i Brasilien, där man producerar förpackningsmaterial.

Schweiziska koncernen SIG Combibloc, en av marknadens ledande producenter av kartongbaserade dryckesförpackningar och fyllningsmaskiner, meddelar att man nu lyckats uppnå ett av sina stora miljömål – nämligen att koncernens alla anläggningar och fabriker världen över till hundra procent drivs med så kallad ”grön elektricitet”, dvs el som produceras från förnybara källor som sol, vind, vatten, biomassa eller biogas.

SIG Combibloc har anläggningar i Europa, Sydamerika, Kina samt på flera platser i Asien-Pacific-regionen och från och med januari i år förses samtliga dessa med grön el, vilket innebär att koncernen väsentligt minskar sitt totala koldioxidavtryck.

SIG Combibloc skriver i ett pressmeddelande att det varit speciellt svårt att få tag på leverantörer av ”grön el” på den asiatiska marknaden, där utbudet och tillgängligheten inte är lika stor som exempelvis i Europa och Amerika.

”Att få tillgång till grön el i Asien är något av en prestation, eftersom kapaciteten är väldigt liten och det mesta gröna elen är uppköpt av stora multinationella företag. Vi är mycket glada över att ändå ha kunnat uppnå detta mål och att vi gjort det så snabbt”, säger Arnold Schuhwerk, som är ansvarig för energianskaffning inom SIG Combibloc.

I Thailand kunde SIG Combibloc exempelvis lösa sin gröna elförsörjning via biogasanläggningar, där metan utvinns från avloppsvatten och  omvandlas till elektricitet. Förutom att producera klimatvänlig el har en sådan biogasanläggning dessutom fördelen att lokalbefolkningen får renare luft och bättre vattenkvalitet samt arbets- och utbildningsmöjligheter.

SIG Combibloc genomför dessutom för närvarande flera förstudier, framförallt i Asien, där man undersöker de ekonomiska och miljömässiga möjligheterna att bygga egna kraftverk, där man omvandlar solenergi till elektricitet.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-01-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
dryckeskartong Miljö Övrigt SIG Combibloc vätskekartong

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK