...
Designprofessor förespråkar stål som förpackningsmaterial
Roland ten Kloosters, holländsk designprofessor, tycker stål är oöverträffat som förpackningsmaterial.

”Egenskaperna hos stål som förpackningsmaterial gör att ännu i denna dag finns det inget annat material som kan konkurrera!” Den något överraskande synpunkten framförs av Roland ten Klooster, professor i förpackningsdesign vid universitetet i holländska Twente.
Roland ten Klooster framför sina synpunkter i en artikel, som skrivits med anledning av stålförpackningsorganisationen Association of European Producers of Steel for Packagings (APEAL) 30-års jubileum. 


Roland ten Kloosters artikel är en del av en kampanj som berättar historien om de senaste 30 åren av stål för förpackningar.
”Den kommer att bidra till att ge en inblick i de kvaliteter, som gör stålet till ett unikt förpackningsmaterial, där enastående prestanda kombineras med oöverträffade miljöegenskaper”, säger APEAL:s generalsekreterare Alexis Van Maercke.

Designprofessorns artikel ingår i en serie artiklar, där experter från områden som miljö, återvinning, livsmedel, förpackningsdesign, m fl. medverkar. Experterna är ombedda att i sina artiklar förutse trender och analysera utmaningar och framtida möjligheter, speciellt med tanke på stål och dess egenskaper och hur materialet kan passa in i utvecklingen av en cirkulär ekonomi.

-------------------------------------------------------
APEAL är en sammanslutning av de fyra största tillverkarna av stål för förpackning (ArcelorMittal, Tata Steel, ThyssenKrupp Rasselstein och, US Steel Košice). Totalt sysselsätter dessa fyra företag över 200.000 arbetare i Europa. APEAL, som grundades 1986, representerar idag ca 95 procent av den totala europeiska produktionen av stål för förpackningar.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-02-02

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
APEAL Förpackningsmaterial Metall Metallförpackningar Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK