...
Grab Box  – ny förpackning avsedd för mat ”on-the-go”
Coveris Grab BoxTM är ett nytt förpackningskoncept för ”food-on-the-go”-produkter.

Förpackningstillverkaren Coveris har utvecklat ett nytt och innovativt förpackningskoncept för den allt populärare ”food-on-the-go”-sektorn. Förpackningen, som heter Grab BoxTM, betcknas som en kartong- och plastfilms-hybrid, och den är utformad för att vara både funktionell och för att dra blickarna till sig.

Grab BoxTM-förpackningarna testlanserades av brittiska livsmedels- och detaljhandelskedjan Tesco i december i fjol, där den användes som ”on-the-go”-förpackningen för Tescos ätfärdiga smörgåsar.

Tescos testförsäljning i december blev en klar framgång och i slutet av januari i år utökade Tesco användningen av Grab BoxTM genom att även börja sälja ätfärdiga rätter och produkter från producenterna Bakkavor, Bradgate bageri och Solway Foods i de nya förpackningarna.

Den nya förpackningen, som kan sägas vara en utveckling av en konventionell ”grabba-tag-i”-påse, är tillverkad i fodrad kartong och försedd med tre rejäla plastfilmsfönster, som visar den ätfärdiga produkten ur olika vinklar.
Filmen är en högkvalitativ, tunn polypropenfilm, som har utmärkta antifukt-egenskaper. Förpackningen har också stora, rejäla ytor, lämpliga för grafiska element, logotyper, innehållsdeklarationer och annan information.

Grab BoxTM levereras i plant format till användaren och kan snabbt och enkelt resas och fyllas manuellt med aktuell ”on-the-go”-mat. Därefter försluts och manipuleringssäkras förpackningen genom att de uppstående ”flänsarna” värmeförseglas. En perforering i flänsarnas underkant gör att förpackningen sedan är enkel att öppna för konsumenten.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-02-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Barriär Coveris Förpackningsutveckling Kartong Kartongförpackningar Livsmedel Livsmedelsförpackningar plastfolie Tesco

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK