...
Eltete Sverige ska tillverka honeycomb-förpackningar
Exempel på transportförpackningar, etc tillverkade i honeycomb board.

Vid sin tillverkningsanläggning i småländska Strömsnäsbruk ska Eltete Sverige, som ingår i finska koncernen Eltete TPM Oy börja tillverka transportförpackningar i det starka, pappersbaserade materialet honeycomb board.
Företaget skriver i ett pressmeddelande att man blir först i Sverige med denna tillverkning.


”Vi vet att miljö- och logistikfrågor är viktiga punkter för många företag. Trenden är klar, vi är övertygade att detta kommer revolutionera transportförpackningens framtid” säger försäljningsdirektör Peter Baumgartner vid Eltete Sverige.

Materialet honeycomb board är uppbyggt av sexkantiga stående celler (inspirerade av binas honungsfyllda vaxceller!) med laminerade papperslager (oftast kraftliner) över och under cellerna. Konstruktionen gör att materialet blir mycket starkt och trycktåligt, samtidigt som materialvikten blir låg.

”Med honeycomb board har vi en produkt där vi kan ersätta trä, metall, plast och EPS. Materialet är mångsidigt och passar utmärkt till pallar, inreden, lådor osv. Det fina är att det är hundra procent återvinningsbart”, säger Peter Baumgartner.

Finska koncernen Eltete har verkat sedan 1974 och har sitt huvudkontor i Lovisa vid Finska viken. Bolaget har i dag fabriker i 16 länder runt om i världen.
Eltete Sverige skriver i sitt pressmeddelande att det nu blivit det svenska dotterbolagets tur att investera i ny maskinpark och att man under det här året kommer att implementera fler produkter i pappersbaserade material i sin tillverkning, bland annat olika pall- och boxlösningar samt pallfötter.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-02-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Eltete Finland Förpackningsmaterial honeycomb kraftliner Övrigt Transport

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK