...
Tillfälligt stopp för avgift på bärkassar i New York City
Det blir ingen femcentsavgift på bärkassar av plast eller papper i New York – åtminstone inte det här året...

Den 15 februari skulle New York City införa en avgift på fem cent på alla bärkassar av plast eller papper – men nu har statens lagstiftande delstatsparlament stoppat avgiften. Stoppet är inte definitivt utan en tillfällig åtgärd och ett nytt förslag om avgiftsbelagda bärkassar kan läggas fram om ett år.
Bärkasseavgiften, beslutat av New Yorks kommunfullmäktige, tillkom för att minska stadens förbrukning av plast- och papperskassar.


Förespråkare för en obligatorisk påsavgift i New York City fortsätter dock sin kamp och har nu uppmuntrat statens demokratiske guvernör Andrew Cuomo att lägga in ett veto mot delstatsparlamentets beslut. Guvernör Cuomo sade till lokala media i New York att det är en ”komplicerad fråga” och att han inte vet hur han ska ställa sig.

Andra röster gör gällande att många New York-bor inte vill ha påsavgiften och att det är ett riktigt beslut att – åtminstone tillfälligt – stoppa avgiften.

”Vi delar alla samma mål att minska plastavfallet, men det är vettigt att trycka på pausknappen för avgiften och göra en mer grundlig undersökning för att finna de bästa sätten att minska plast- och pappersavfallet i vår miljö”, säger Carl Heastie, talesman i den demokratkontrollerade New York’s State Assembly.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-02-10

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
återvinning Bärkassar Miljö Plast plastavfall plastpåsar USA

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK