...
Returlådor ledde till minskat CO2-utsläpp med 28.700 ton
Svenska Retursystem skriver att returlådor i plast för frukt, grönt och andra livsmedelsprodukter minskar väsentligt koldioxidutsläppen jämfört med emballage i wellpapp.

Genom att använda returlådor istället för engångsemballage minskade livsmedelsbranschen sina koldioxidutsläpp med 28.700 ton under 2016. Det skriver Svenska Retursystem i ett pressmeddelande.
”Om världen ska klara att uppnå de ambitiösa och tuffa klimatmålen, är det viktigt att vi alla agerar kraftfullt här och nu. Vi är därför glada över att vi tillsammans med producenter, grossister, butiker och restauranger drar vårt strå till stacken och fortsätter minska branschens koldioxidutsläpp”, säger Anna Elgh, VD för Svenska Retursystem.


Svenska Retursystem skriver att under 2016 blev koldioxidbesparingen från returlådorna betydligt större än jämfört med tidigare år. Det beror bland annat på att uttjänta returlådor, som inte längre går att laga, numera mals ner och återanvänds vid tillverkningen av nya lådor. Utsläppen av växthusgaser har även minskat genom att fler turer körs på järnväg och att allt fler transportörer ökar andelen alternativt bränsle. Dessutom har retursystemet vuxit.

”Returlådorna är inte bara klimatsmarta, de bidrar även till att matsvinnet minskar betydligt på grund av den stabila konstruktionen och att lådorna är ventilerade och inte suger till sig någon fukt”, säger Anna Elgh.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-02-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Anna Elgh logistik Miljö Plast retursystem Svenska Retursystem Transport Well

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK