...
Designpris till Flexlink för kedjetransportören WLX
Flexlinks lamellkedjetransportör WLX har fått ännu en prestigefylld designutmärkelse.

Göteborgsbaserade automations- och materialhanteringsföretaget FlexLink har tilldelats den prestigefyllda utmärkelsen iF Design Award för sin hygieniska conveyorplattform WLX.
Pristagarna i iF Design Award utses av en internationell jury bestående av mer än 60 erkända experter inom design, industri och arkitektur.


Den breda bandtransportören WLX är en så kallad lamellkedjetransportör med profil i rostfritt stål och plastlamellkedja. WLX har utvecklats med höga hygien- och säkerhetskrav och lämpar sig för applikationer inom livsmedelshantering samt för hantering av primärförpackningar som påsar, ståpåsar, vätskekartongförpackningar, tråg, m fl samt för större flöden av mindre produkter.

Designen av WLX är utformad så att transportören enkelt och effektivt kan rengöras. Alla håligheter och springor, där föroreningar, etc. kan fastna, är eliminerade och transportören svara upp mot alla hygieniska krav, som förknippas med konsumentsäkerhet och hållbarhet.

”Att få utmärkelsen iF Design Award är ett erkännande av de funktioner och fördelar, som vi har byggt in i designen av WLX och en stor uppmuntran till vårt utvecklingsteam”, säger Danny Parsons, produktchef inom snabbrörliga konsumentvaror vid Flexlink AB.

Det här är andra gången, som Flexlink belönas med ett välrenommerat designpris för  transportören. I maj i fjol tilldelades WLX ett ”Honorable Mention” i designtävlingen  Red Dot Award: Product Design 2016. I den tävlingen deltog 5.200 produkter och innovationer från 57 länder.

Här är en länk till en liten video, som beskriver design och funktion hos transportören WLX.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-02-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
design FlexLink iF Design Maskin och Utrustning Materialhanteringsutrustningar Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK