...
Dags för årets Pentawards  – nu med nytt ägarskap
Globala pizzakedjan Domino och varumärkesbyrån Jones Knowles Ritchie tog hem fjolårets Pentawards Diamond med olikfärgade pizzaförpackningarna i wellpapp, vilka kan sättas samman till ”dominobrickor”...

Svensk jurymedlem för andra året i rad är Jacob Bergström från Silver.

Det är åter dags för ännu en upplaga av internationella förpackningsdesigntävlingen Pentawards, nu arrangerad av nye ägaren, mässarrangören Easyfairs.
Anmälningstiden till årets Pentawards startar den 20 februari och pågår till den 7 april. Ju tidigare anmälan, desto lägre anmälningsavgift.


Pentawards är öppen för förpackningsdesigners, varumärkesägare och förpackningsleverantörer över hela världen. Tävlingen är indelad i sex huvudkategorier – drycker, livsmedele, kroppsvård, lyxförpackningar, andra marknader samt övriga – och varje huvudkategori har flera underkategorier, allt som allt 56 stycken.

Ett flertal priser och utmärkelser delas ut i Pentawards, där det finaste är ”Pentaward Diamond”, som tilldelas den förpackningar, som bedöms vara bäst av alla, oavsett kategori. I varje huvudkategori delas det dessutom ut en ”Pentawards Platinum” till kategorivinnaren och i varje underkategori utdelas Pentawardsguld, -silver och –brons. Dessutom utdelas varje år ett flertal priser från olika sponsorer till tävlingen.

Som vanligt kommer alla nominerade bidrag att bedömas av en internationell jury, bestående av 12 erkänt skickliga designers och andra experter. Sverige har flera år haft en representant med i juryn. I fjol var det Jacob Bergström, Brand & Executive Creative Director vid Stockholmsbaserade byrån Designkontoret Silver, som var svensk jurymedlem och han har fått det prestigefyllda uppdraget även i år.

Pentawards avslutas alltid med en högtidlig prisutdelning och galan och platsen för detta evenemang har genom åren alternerat mellan olika större städer runt om i världen. I år äger prisutdelningen och Pentawards-galan rum i spanska Barcelona och datumet blir lördagen den 23 september.

Pentawards startades år 2007 av makarna Jean Jacques och Brigitte Evrard, med intentionen att öka medvetenheten kring god förpackningsdesign och de människor som skapar den. Tävlingen blev snabbt populär och växte till en av de mest betydelsefulla och prestigefyllda förpackningstävlingarna.

I fjol bestämde sig makarna Evrard att sälja sitt livsverk till den globala mässarrangören Easyfairs (läs HÄR) och årets upplaga av Pentawards blir alltså den första under det nya ägarskapet. 

Mer om Pentawards, årets tävling, anmälningstider, avgifter, mm hittar man HÄR.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-02-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
design designbyrå designer Easyfairs förpackningstävling Pentawards

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK