...
Spännande föredragshållare på bioplastföreningens årsmöte
Karin Bodin, VD för Polarbrödsgruppen, berättar om Polarbröds unika beslut att byta ut oljebaserad PE mot bioplast från sockerrör.
Tyska nova-Institutes grundare och VD, Michael Carus, talar på bioplastföreningens årsmöte.

Marius Gjerset från norska miljöorganisationen Zero medverkar vid bioplastföreningens årsmöte.

Torsdagen den 30 mars håller Nordisk Bioplastförening öppet årsmöte i Mölndal/Göteborg. Förutom sedvanliga mötesförhandlingar kommer årsmötet även att bjuda på tre mycket intressanta och spännande föredragshållare, som ska ge sina bilder och visioner av ”Bioplastmarknaden i dag och framöver”.

En av de föredragshållare, som är engagerade till årsmötet, är Karin Bodin, som är VD i storbageriet Polarbröds moderbolag Polarbrödsgruppen.
Bageriet, som är Sveriges tredje största, tog i fjol höstas det unika beslutet att byta ut all oljebaserad polyeten i sina flexibla förpackningar mot bioplast, tillverkad av sockerrör av brasilianska plastföretaget Braskem (läs HÄR). Inget annat storbageri i världen har bestämt sig för en sådan övergång till ”grön plast”..! 
Beslutet ingår i Polarbröds uttalade strategi att bli ett alltmer hållbart företag och det innebär att Polarbröd väsentligt minskar sitt totala koldioxidutsläpp räknat ”from cradle to gate”.

Från Tyskland kommer Michael Carus, som är grundare av och VD för välrenommerade nova-Institute, vilket är verksamt framförallt inom biobaserad ekonomi. Michael Carus, som har en bakgrund som fysiker,  har arbetat i mer än 20 år inom biobaserad ekonomi och hans fokus ligger på marknadsanalyser, teknisk-ekonomiska och ekologiska utvärderingar samt den politiska och ekonomiska ramen för biobaserade processer och applikationer.

I Norge finns miljöorganisationen ”Zero” (Zero Emission Resource Organisation) och därifrån kommer Marius Gjerset till bioplastföreningens årsmöte för att ge sin syn på bioplaster och deras plats i miljöarbetet.
Zero är en oberoende, ideell miljöstiftelse, som anser att klimatet är den viktigaste miljöfrågan och som arbetar för att driva utsläppslösningar och förhindra investeringar i lösningar, som ger utsläpp. Zero ser som sin uppgift att säkerställa en bekväm och snabbast möjliga övergång från klimatpåverkan till nollutsläppslösningar.

Förutom föredragen kommer under dagen även en del medlemsföretag att göra korta presentationer av sina produkter och/eller utvecklingsplaner.

Nordisk Bioplastförening hade ett mycket positivt år 2016. Under året var man synliga på en rad seminarier och mässor, samtidigt som antalet medlemsföretag fortsatte att växa och nu närmare sig 30 st.

Till årsmötet är inte bara representanter från medlemsföretagen välkomna, utan mötesdagen är öppen för alla, även sådana som bara har ett generellt intresse av materialgruppen bioplaster.

Årsmötet börjar kl. 12.00 med en lättare lunch varefter årsmöte och föredrag tar vid. Klockan 15.30 räknar man med att vara klara. Noteras bör att allt, inklusive lunchen,  är gratis – Nordisk Bioplastförening bjuder!

Plats för årsmötet är företaget Visutechs lokaler i Mölndal/Göteborg.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-02-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Biomaterial Nordisk Bioplastförening Övrigt Polarbröd Visutech

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK