...
Tetra Pak bygger ny fabrik för förslutningar i Thailand
I den nya fabriken i Thailand ska Tetra Pak tillverka olika typer av förslutningar till vätskekartongförpackningar.

”Vår förmåga att betjäna kunder i regionen växer sig starkare hela tiden”, säger Michael Zacka.

Tetra Pak ska investera 24 miljoner euro (ca 227 miljoner kronor) i en ny fabrik i Thailand för tillverkning av förslutningar till vätskekartongförpackningar.
Anläggningen ska uppföras på Tetra Paks befintliga fabriksområde i Rayong, öster om Pattaya City i sydöstra Thailand. Fabriken, som beräknas starta produktion i början av år 2018, kommer att sysselsätta cirka 60 anställda.


Tetra Paks skriver i ett pressmeddelande att det är en ständigt ökande efterfrågan på väldesignade och funktionella förslutningar inom dryckeskartongförpackningar och att fabriken kommer att tillföra extra kapacitet och bidra till behövlig lokal tillverkning.

”Den nya produktionsanläggningen kommer att säkerställa snabbare leveranser av förslutningar till regionala kunder och erbjuda ett brett utbud av spännande förslutningslösningar, som motsvarar konsumenternas krav på funktion och bekvämlighet”, säger Michael Zacka, regional chef för Tetra Paks verksamheter i Sydostasien, Oceanien och södra Asien.

I slutet av år 2016 meddelade Tetra Pak att man för drygt en miljard kronor ska bygga en ny fabrik i Vietnam för tillverkning av vätskekartongförpackningar (läs HÄR) och nu kompletterar man alltså sin tillverkningskapacitet i regionen med ännu en anläggning.

”Detta är ett tecken på det förtroende på utvecklingen inom regionen som vi har. Den nya Thailand-fabriken och fabriken i Vietnam, som ska stå klar 2019, visar att vår förmåga att betjäna kunder i denna spännande del av världen växer sig starkare hela tiden”, säger Michael Zacka.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-02-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Dryckesförpackningar dryckeskartong förslutning Kartongförpackningar Livsmedelsförpackningar Tetra Pak vätskekartong

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK