...
Rugby-burkar: från alu till stål – och nu åter till alu...
Tillverkningen i Rugby startade med aluburkar, ändrades till stålburkar – och nu konverterar man tillbaka till aluburkar...

”Konverteringen i Rugby till aluburkar är ett viktigt steg för att minska Ardagh totala fotavtryck”, säger Oliver Graham.

Glas- och metallförpackningstillverkaren Ardagh Group ska bygga om sin burkfabrik i brittiska Rugby för tillverkning av aluminiumburkar. Fabriken byggdes ursprungligen för produktion av just aluburkar, men konverterades i slutet av 1990-talet till en anläggning för tillverkning av dryckesburkar i stål. Men från och med början av nästa år blir det åter aluburkar, som kommer att lämna produktionslinjerna i Rugby.

Ardagh skriver i ett pressmeddelande att återkonverteringen görs för att företaget ska kunna uppfylla åtagna leveranser av aluburkar enligt de avtal man har med några av de mest väletablerade dryckesvarumärkena i världen.

Ombyggnaden i Rugby är också ett tecken på Ardagh Groups strategi att fortsätta att bygga ut sitt affärsområde inom dryckesburkar, vilket etablerades på allvar för mindre än ett år sedan, när Ardagh köpte 20 burkfabriker av Rexam och Ball (läs HÄR).

”Vi ser också konverteringen i Rugby som ett viktigt steg i arbetet att minska Ardagh totala fotavtryck och en åtgärd som kommer att välkomnas av våra kunder och andra viktiga aktörer samt av arbetsstyrkan i Rugby”, säger Oliver Graham, VD för Ardagh Metal Beverage.

Arbetet med att bygga om burklinjerna i Rugby-fabriken till aluminiumhantering beräknas påbörjas i slutet av året och produktionen av aluburkar är planerad att starta under första kvartalet 2018. Ardagh har inte uppgett hur stor investeringen i Rugby beräknas bli i pengar och har heller inte avslöjat några tekniska detaljer om aluburklinjernas utformning, kapaciteter, burkstorlekar, etc.

Burkfabriken i Rugby byggdes ursprungligen år 1989 och tillverkade då aluminiumburkar på två produktionslinjer. 1996 konverterades produktionen till stålburkar, för att tillmötesgå dåtida krav och önskemål från viktiga kunder. Och nu är det alltså dags för en återgång till aluburkar!

Ardagh skriver, att medan ombyggnaden av linjerna i Rugby pågår, kommer fabrikens leveransåtaganden att övertas av Ardagh burkfabrik i brittiska Wrexham samt av andra av bolagets burkfabriker runt om i Europa.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-02-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Ardagh Ball Dryckesburkar Dryckesförpackningar Metall Metallförpackningar Rexam Storbritannien

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK