...
Järnvägsbygge bakom Eson Pacs beslut att lägga ner i Norrköping
”Vi ska försöka erbjuda så många som möjligt, att flytta med till våra andra anläggningar”, säger Fredrik Ståhl.

Förpackningskoncernen Eson Pac Group, med huvudsäte i halländska Veddige, lägger ner sin anläggning i Norrköping och ett 20-tal anställda riskerar att förlora jobben. Det skriver Norrköpings Tidningar (NT) och andra media.
En av orsakerna till nedläggningen är enligt NT att Eson Pacs anläggningar i Norrköping måste rivas, eftersom de ligger i vägen för en ny höghastighetsjärnväg – kallad Ostlänken – som ska byggas förbi Norrköping.


Eson Pac har fått fram till år 2020 på sig att lösa lokalfrågan inför bygget av Ostlänken. Företaget säger sig ha undersökt möjligheterna att flytta till andra lokaler, men har nu i stället beslutat att flytta produktionen i Norrköping till sina andra verksamheter.

”Vi har haft diskussioner med kommunen om andra lokaler, men har sett att vi har kapacitet i våra andra anläggningar och väljer därför att flytta tillverkningen”, säger Eson Pacs VD Fredrik Ståhl till NT.

Enligt uppgift är det Eson Pacs mål att nedläggningen i Norrköping ska vara avklarad innan årets slut. MBL-förhandlingar har inletts med berörda fackförbund och enligt NT riskerar ett 20-tal anställda att förlora jobben.

”Vi ska försöka erbjuda så många som möjligt, att flytta med till våra andra anläggningar, men ett antal kommer att bli övertaliga”, säger Fredrik Ståhl.

Eson Pacs verksamhet i Norrköping hette tidigare Isbergs Grafiska AB – ett företag som grundades redan 1820 som ett bokbinderi, men som senare breddade sitt verksamhetsområde. Företaget har legat på sin nuvarande plats i Norrköping sedan 1960-talet och produktionen har de senaste åren varit inriktad på livsmedelsförpackningar, speciellt till snabbmatssektorn. Eson Pac köpte Isbergs Grafiska år 2008 av förre ägaren Per Rappestad.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-02-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Eson Pac Kartongförpackningar Livsmedelsförpackningar Övrigt Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK