...
Norska Maskinpakking har nya ägare och bygger nytt
Norska kontraktpackaren Maskinpakking AS ägs nu av Per Anders Berge (75%), t.v. och Ketil N. Snarset (25%).
Så här kommer Maskinpakkings nya fabrik att se ut, när den är klar hösten 2018.

Avslutningen på år 2016 blev hektiskt och omvälvande hos norska legopackaren Maskinpakking AS: Nu har man ny ägarstruktur och ska bygga ny fabrik!
Den nya fabriken, som blir på 4.000 m2, ska uppföras på Follestads industriområde cirka 15 kilometer från den nuvarande anläggningen. Det nya läget innebär att man får ett betydligt bättre geografiskt och logistiskt läge intill riksvei 23. De nya lokalerna innebär dessutom att man ökar sin lagerkapacitet med 50 procent. Den nya fabriken beräknas vara inflyttningsklar hösten 2018.


Under december 2016 blev det också klart att Maskinpakking får en ny ägarstruktur genom ett så kallat MBO (Manager Buy Out). Per Anders Berge, verkställande chef sedan 14 år och tidigare minoritetsägare, har ökat sin ägarandel till 75 procent och samtidigt har marknadschefen Ketil N. Snarset, som arbetat nio år i Maskinpakking, köpt de resterande 25 procenten, vilket innebär att den verkställande ledningen i Maskinpakking nu också äger hela företaget.

Framtidstron och optimismen är nu stor hos såväl ledning som anställda i Maskinpakking. Den nya fabriken kommer att innebära att samtliga anställda kan behålla sina jobb och på ordersidan har företaget fått till stådn flera långsiktiga avtal, som säkrar produktionsvolymerna och möjliggör framtida satsningar.

”Det är en väldigt positiv stämning på Maskinpakking nu. Arbetsuppgifterna står på kö och inom de närmaste månaderna väntar vi med spänning på klartecken för flera stora jobb. Vi tycker det är extra kul att vi så bra kan konkurrera med stora utländska aktörer, både på hemmaplan och utanför Norges gränser”, säger nye huvudägaren Per Anders Berge.

Maskinpakking är ledande i Norden inom legopackning av torra livsmedel. Företaget packar i kartongkapslar och slitslådor med eller utan innerpåsar, wrap-around-lösningar, ståpåsar med zipp-förslutningar, mm., mm.
Förutom de rena förpackningstjänsterna erbjuder Maskinpakking även design och förpackningsutveckling och företaget har flera gånger belönats med ScanStar-utmärkelser för sina innovativa förpackningslösningar.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-02-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Kontraktpackare Legopackning Livsmedel Livsmedelsförpackningar Maskinpakking AS Norge Övrigt Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK