...
Smart wellförpackning löste Jaguars stötfångarproblem
Jaguar Land Rovers nya ”Bumber Shipper”-förpackning till stötfångare är utvecklad av brittiska DS Smith Ltd.
Flera stötfångare kan packas tillsammans på pall med hjälp av en yttre ”pop up”-förpackning.

I Jaguar Land Rovers centrallager kan man nu stapla multiförpackningar med upp till 10-12 stycken ovanpå varandra.

Stora bilstötfångare är svåra att förpacka och besvärliga att transportera. Förpackningsföretaget DS Smith Ltd löste problemen, när biltillverkaren Jaguar Land Rover ville ha en helt ny förpackningsdesign för sina stötfångare.
Utmaningen för DS Smith var att utveckla multiförpackningar för upp till fem eller sju enskilda stötfångare, som kunde staplas upp till tio eller till och med tolv på hög. Förpackningarna skulle vara lätta att sätta ihop och även kunna användas för leverans av enskilda stötfångare till återförsäljarna med bud.


Den lösning, som DS Smith tog fram, innebar att man utvecklade en förpackning för individuella stötfångare, som är gjord i ett enda stycke av robust wellpapp. Förpackningen är utformad så den lyfter upp och skyddar ömtåliga delar av produkten samt följa stötdämparens konturer. Detta gör i sin tur att de enskilda förpackningarna kan läggas tätt ihop och säkras med smarta låsflikar, som gör att inget behöver häftas eller tejpas.
För att säkerställa att produkten ligger helt på plats skyddas alla synliga delar av stötfångaren med bubbelplast. Det finns också ergonomiskt placerade bärhandtag, som gör att förpackningen är lätt att hantera.

För att effektivisera transporten av förpackningen till kunden levereras DS Smiths ”Bumber Shipper”-förpackning till Jaguar Land Rovers stötfångare som ett monteringspaket, där skyddsmaterial, träreglar för hörnstöd och påsar placeras inuti den yttre förpackningen, vilken plattas ihop under transport. Hela förpackningslösningen består av en pall med en yttre ”pop up”-förpackning på, med träförstärkning i hörnen som går snabbt och enkelt att montera ihop.

DS Smith skriver i ett pressmeddelande att fördelarna med den nya stötfångarförpackningen är många. Bland annat kan man nu transporterar 125 procent fler stötfångare per fordon än med den tidigare versionen (90 gentemot 40). Jaguar Land Rover har också kunnat öka antalet stötfångare per multiförpackning från 38 till 50 st.
Lagringseffektiviteten har nästan fördubblats: nu kan man lagra knappt 9 stötfångare per kvadratmeter lageryta mot tidigare 4,7 stötfångare per m2.
Lösningen med en självlåsande primärförpackning i ett enda stycke har gett kortare monteringstid och de ergonomiska egenskaperna i förpackningslösningen gör det enklare och lättare för återförsäljare att packa upp enskilda stötfångare.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-02-22

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
DS Smith DS Smith Packaging Övrigt Transport Well Wellpappförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK