...
Bobsts hököga håller koll på den metalliserade filmen...
Bobst Hawkeye-system kan detektera metalliserad förpackningsfilm i realtid och vid full produktionshastighet.

Tyska Bobst, välkänt för sin produktion av tryckpressar, stansar och konverteringsutrustning till kartong-, wellpapp och flexibelområdet, har utvecklat inspektions- och detekteringssystemet Bobst Hawkeye, som möjliggör realtidskontroll av metalliserad förpackningsfilm.

Ett vanligt problem för producenter av tunna, metalliserade filmer, tillverkade i vakuumkammare och avsedda för flexibla förpackningslösningar, är bristande ytkvaliteter, som inte ger önskade optiska effekter samt uppkomsten av mikroskopiska små hål i filmen, vilket ger sämre barriäregenskaper.

Ett kontrollsystem, som i realtid upptäcker ”pinnhål” under metalliseringprocessen och samtidigt kontrollerar att filmen får jämn och korrekt metallbeläggning, har sålunda länge varit ett önskemål från tillverkarnas sida. Och nu menar Bobst att man med sitt Hawkeye-koncept har löst problemen.

Bobst skriver i ett pressmeddelande att med Bobst Hawkeye-konceptet kan filmproducenten upptäcka mikroskopiska ”pinnhål” i filmen och samtidigt kontrollera att metallbeläggningen får rätt tjocklek och att filmen får den önskade optiska densiteten (OD). Kontrollerna görs samtidigt inline och vid maximal produktionshastighet.

Hawkeye-konceptets OD-inspektion är baserad på Bobst tidigare lanserade kontrollsystem Registron, som eliminerar behovet av offline-kontroll av metalliseringskvaliteten. I Hawkeye-lösningen är dessutom inbyggt ett detekteringssystem, som omedelbart slår larm om det upptäcker ”kratrar” eller små ”pinnhål” i filmen. Systemet ger också operatören besked om exakta placeringen av de upptäckta defekterna, så att man kan göra korrigerande åtgärder för att eliminera problemen.

Bobst Hawkeye har en modulär design och ett användargränssnitt, som gör att utrustningen är lätt att använda och kalibrera. Systemet genererar också ett stort antal PDF-filer, som säkerställer fullständig kvalitetskontroll och möjliggör full spårbarhet i efterhand.

En animerad film, som visar hur Bobst Hawkeye-koncept fungerar, kan ses HÄR.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-02-22

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bobst Detektering flexibla förpackningar förpackningsfilm Maskin och Utrustning Materialhanteringsutrustningar Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK