...
Plastavfall från Haiti blir datorförpackning hos Dell
Så här ser det ut: Dells transporttråg tillverkat av en stor del återvunnet plastavfall från Haiti,..!
Den återvunna plasten, som nu ingår i Dells datorförpackningar, är insamlat från sådana här ”avfallstippar” på Haiti. Om plasten inte samlats in, hade den spolats ut i havet.

Transporttråget med återvunnen ”havsplast” används till Dells dator XPS 13 2-in-1.

Texas-baserade datorjätten Dell Inc. har startat ett recycling-program, där man ska använda plastavfall, som annars skulle hamnat i havet, som råmaterial för tillverkning av förpackningar till företagets datorer.
Först ut i programmet är ett stötdämpande plasttråg till Dells XPS 13 2-in-1-dator, som till stor del är tillverkat av plastavfall, som samlats in på Haiti! Tråget, som väger 72 gram, håller datorn på plats i transportförpackningen och skyddar den mot stötar och slag.


Plasten från Haiti består av plastprodukter i högdensitet polyeten (HDPE), som samlats in, innan de spolats ut i havet. Den insamlade plasten bryts ner och omvandlas till plastgranulat, som sedan används i Dells förpackningslösningar för datorer. För att få bästa hållbarhet och stötdämpande egenskaper blandas "havsplasten" med annan återvunnen plast i blandningsförhållandet 25 procent "havsplast" och 75 procent annan återvunnen plast.

Dell planerar i ett första skede i detta recycling-program att använda cirka åtta tusen ton plastavfall, som samlas in, innan det hunnit komma ut i hav och oceaner.

”Vårt förpackningsinitiativ visar att det finns möjlighet till globala affärslösningar för plastavfall, som annars skulle förorena våra hav och oceaner”, säger Kevin Brown, Supply Chain Manager hos Dell Inc.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-02-23

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
återvinning Miljö Övrigt Plast plastavfall Plastförpackningar världshav

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK