...
Ekmans delas upp och en del säljs till Papier-Mettler
Ekmans Jönköping ligger i industriområdet Torsvik vid E4:an, strax söder om Jönköping.

Förpackningsföretaget Ekmans Jönköping AB, som såldes till danska Schur-koncernen i fjol höstas (läs HÄR), har efter en omstrukturering delats upp i två enheter: Schur Ekmans Kartong AB och Schur Ekmans Retail AB.
Kartongbolaget fortsätter som ett dotterbolag inom Schur Pack Sweden, medan retailenheten säljs till Papier-Mettler Sverige AB. Övertagandet sker per den 1 juni 2017.


Sedan danska Schur International a/s tog över Ekmans Jönköping AB den 1 oktober 2016, har det pågått ett intensivt arbete med att omstrukturera verksamheten, vilket alltså bland annat resulterat i att företaget delats upp i två separata bolag.

När det gäller det ena bolaget – Schur Ekmans Retail AB, som idag sysselsätter 35 personer och som konverterar plastpåsar och köper och säljer dem vidare – har Schur-ledningen beslutat att avyttra detta.

”Detta har varit en tuff och mycket konkurrensutsatt marknad en längre tid och trots stora anstängningar för att skapa en ekonomiskt livskraftig verksamhet tvingas vi konstatera att volymerna, som finns på den skandinaviska marknaden, inte räcker till. Vidare har den debatt, som pågår omkring plastpåsar, ytterligare bidragit till att volymer flyttas över till andra materialslag”, säger Andreas Davidsson, VD Schur Pack Sweden.

Nya ägare till Schur Ekmans Retail AB från 1 juni i år blir alltså Papier-Mettler Sverige AB. Den familjeägda tyska koncernen Papier-Mettler är en ledande europeisk leverantör inom serviceförpackningar av papper och plast. Koncernen, som har huvudsäte i Morbach i sydvästra Tyskland, har 3.700 medarbetare i 14 länder. Papier-Mettler Sverige AB har sitt kontor i Stockholm.

”Det är viktigt för Schur att vi känner att köparen kommer att ta tillvara långsiktiga och goda kundrelationer och med Papier-Mettler är vi övertygade, att kunderna lämnas över i trygga händer. En stor fördel med Papier-Mettler är också att de tillverkar både pappers- och plastpåsar i egen regi”, avslutar Andreas Davidsson.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-02-24

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bärkassar Ekmans förvärv Kartongförpackningar konvertering Köp/Försäljning/Samgående Papier-Mettler plastpåsar Schur

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK