...
Konkursdrabbade Por-Pac kan förhoppningsvis säljas vidare
Por-Pacs EPP-produkt LindesbergsKrukan fick stor uppmärksamhet inom trädgårdskretsar för sju år sedan.

Cellplastföretaget Por-Pac, med fabriker i Skara och Lindesberg, har försatts i konkurs. Det skriver bland annat Nerikes Allehanda (NA) och Mariestads-Tidningen.
Konkursförvaltaren advokat Clas Rosdahl uppger att han har för avsikt att driva verksamheterna vidare i såväl Lindesberg som Skara och att han siktar på en försäljning av bolaget.


”Företaget tjänar pengar och orderingången har varit och är god med hög beläggning i produktionen. Man kan säga att det är gamla skulder, som förorsakat obeståndet”, säger Clas Rosdahl till NA.

Enligt uppgift har Por-Pac fått akuta finansiella problem, sedan en långivare sagt upp befintliga lån. Bolaget har också förfallna skatteskulder.

Ett 40-tal anställda i Lindesberg och 25 anställda i Skara berörs av konkursen.

Por-Pac, vars historia går tillbaka till 1950, tillverkar emballage och andra produkter i expanderad polystyren (EPS) och expanderad polypropen (EPP). Bland annat tillverkar man cellplastdetaljer till Volvo och enligt konkursförvaltaren är Volvo mycket angelägna om att de leveranserna ska kunna fortsätta.

Por-Pac gjorde sig känt för ett antal år sedan för formgivningen och tillverkningen av den så kallade LindesbergsKrukan – en trädgårdskruka i EPP (läs HÄR), som bland annat gjorde stor succé på en stor trädgårdsmässa i Paris 2010 (läs HÄR)


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-02-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Cellplast Ekonomi EPS Övrigt Plast Por-Pac Volvo

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK