...
Smurfit Kappas wellpapplådor lasermärks med SunLase-teknik
SunChemicals lasersystem SunLase används nu för märkning av Smurfit Kappas flexotryckta wellpapplådor.

Kemi- och polymerföretaget Sun Chemicals lasermärkningsteknik SunLase används nu för högkvalitativ och etikettfri märkning av Smurfit Kappas flexotryckta wellpapplådor. Med tekniken kan lådorna märkas med streckkoder, batchnummer, produktinnehåll, logotyper, etc.
Den digitala lasertekniken SunLase ersätter andra märkningstekniker som tryckta etiketter, bläckstrålemärkning, direkt termotransfermärkning, m fl. och kan utföras i slutskedet av en automatiserad packningslinje. Tekniken är främst avsedd för sekundära wellpapplådor, som sedan lastas på pall eller i större transportemballage.


”Reglerna för spårbarhet blir allt strängare samtidigt som behoven att ha en snabb, effektiv och kostnadseffektiv produktion växer. Vårt samarbete med Smurfit Kappa har gjort det möjligt att leverera en digital, laserbaserad märkningslösning, som uppfyller alla industriella krav. Applikationerna är noggrant testade av ledande aktörer på området för snabbrörliga konsumtionsvaror”, säger Michel Vanhems, SunLase-produktchef hos Sun Chemical.

Sun Chemical skriver i ett pressmeddelande att tekniken ger färre störningar i förpackningslinjen, sparar tid och ökar driftseffektiviteten. SunLase-systemet är rent och hygieniskt – inga färger eller kemikalier används – och är en mer pålitlig märkningsmetod än etiketter eller tryck.

”Vi är mycket glada över samarbetet med Sun Chemicals experter på området lasermärkning. Detta är ytterligare ett bevis på att Smurfit Kappa engagerar sig i innovationer som gör skillnad för våra kunder”, säger Arco Berkenbosch, chef för innovation och utveckling hos Smurfit Kappa.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-02-28

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Etikett/Märkning laser Märknings- & Etiketteringsutrustning Smurfit Kappa Sun Chemical Wellpappförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK