...
50 år sedan Eson Pac startade sin verksamhet
Eson Pac, idag med huvudsäte i halländska Veddige, firar i år sitt 50-års jubileum.

I morgon, den 1 mars, är det 50 år sedan Ingemar Eliasson startade Eson Pacs verksamhet i en källarlokal i Varberg. En lokal livsmedelskund hade ett behov, då ställde Ingemar och Eson Pac upp och denna kund utgjorde grunden och startskottet för företaget!

Tidigt under Eson Pacs verksamhet väcktes även ett intresse från kunder i andra segment än livsmedelsområdet. Redan i början av 1970-talet lades grunden till en lång och stark relation mellan Eson Pac och läkemedelsbranschen. Den relation och närhet, som skapades då, är ännu stark och viktig för många kunder. 

Eson Pac skriver i ett litet pressmeddelande med anledning av jubileet att det förr produktionsmässigt inte var någon större skillnad mellan de olika marknadssegmenten. Men med tiden kom detta att förändras, olika marknaderna och segment hade sina egna krav och standarder för produktion av sekundära förpackningar.
En stor förändring kom under 1990-talet då krav på ISO-certifieringar och GMP anpassningar kom från kunderna. Dessa förändringar och standardiseringar genomfördes inom hela verksamheten och är än idag ett verktyg för fortsatt optimering och effektivisering för Eson Pac. 

Under det gångna halvseklet har Eson Pac utvecklats från att vara ett lokalt företag till att bli en europeisk koncern med enårsomsättning på över 800 miljoner kronor, 500 medarbetare i sju länder samt kunder i 50 länder runt om i världen.

”Denna position har uppnåtts via ett hårt och fokuserat arbete och framför allt via goda relationer och ett nära samarbete med våra kunder. Vi är stolta över den utveckling, som har skett över dessa första 50 år, och ser med tillförsikt fram emot kommande 50 år!”, skriver Eson Pac i pressreleasen.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-02-28

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Eson Pac Läkemedel Livsmedelsförpackningar Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK