...
Dansk förpackningsprofil får nyinstiftad WPO-utmärkelse
Danske Søren R. Østergaard är en av fyra vinnaren av nyinstiftade WPO-utmärkelsen ”Lifetime Achievement in Packaging”.

Danske förpackningsprofilen Søren Rahbek Østergaard är en av fyra vinnare i WorldStar-kategorin ”Lifetime Achievement in Packaging”. Det är första gången utmärkelsen delas ut och premiärvinnarna utsågs nyligen av en internationell jury vid ett möte i Chicago.
Den prestigefyllda utmärkelsen är instiftad av WPO (World Packaging Organisation) och ingår i tävlingskonceptet WorldStar, där förpackningar från hela världens årligen bedöms och belönas.


”Lifetime Achievement in Packaging” har tillkommit för att ge individuella erkännanden och belöningar till personer, som visat utmärkt kompetens och engagemang inom förpackningsområdet.

Søren R. Østergaard inledde sin bana inom förpackningar 1966, då han som ung man började arbeta vid en förpackningslinje för livsmedel. Efter det har han hela livet sysslat med förpackningar och sedan 1975 arbetat med förpackningsutveckling. Han har bidragit till många innovativa  förpackningslösningar och lett den danska utvecklingen inom smarta och intelligenta förpackningar.
Han har ansvarat för den danska förpackningsskolan sedan 1999 och i många varit verksam som sektions- och teamledare inom livsmedel och förpackningar på DTI (Dansk Teknologisk Institut).

Søren R. Østergaard har också i mer än 30 år deltagit i den offentliga debatten kring för- och nackdelar med förpackningar och hans motta har varit ”Förpackningar är en gåva till miljön!”. Han har i detta arbete flera gånger deltagit i TV, radio, konferenser, etc. samt skrivit artiklar i tidningar, nyhetsbrev, mm.

De övriga tre förpackningsprofilerna, som fått årets Lifetime Achievement-utmärkelse är Anne Emblem, Storbritannien, Dharma Ratnayake, Sri Lanka och Sergio Haberfeld, Brasilien.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-02-28

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
DTI förpackningstävling Övrigt Personal World Star WPO

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK