...
Smurfit Kappa förvärvar portugisiskt BiB-företag
Litbag är specialiserade på innerpåsar till BiB-förpackningar. (Bild från Litbags hemsida)

För att stärka sin ställning på den sydeuropeiska bag-in-box-marknaden förvärvar nu Smurfit Kappa det portugisiska företaget Litbag
Litbag har specialiserat sig på flerlagers EVOH-filmer, som förlänger produkters hållbarhet. Företaget är en av de ledande aktörerna på den portugisiska vinmarknaden och exporterar till flera länder, bl.a. Spanien och Frankrike.


Smurfit Kappa skriver i ett pressmeddelande att man genom förvärvet av Litbag  kan affärsområdet Smurfit Kappa Bag-in-Box® stärka sin position i södra Europa och befästa sin ledande ställning inom vinsektorn.

”Bag-in-Box-verksamheten fortsätter att uppvisa stor potential för vår koncern. Vi ser fram emot att utöka vår globala närvaro och ser stora möjligheter för vårt BiB-segment världen över under de kommande åren”, säger Roberto Villaquiran, VD för Smurfit Kappa Europe.

Litbag Lda, som bildades 2014, ligger i Vizela, nordost om staden Porto i norra Portugal. Företaget tillverkar bag-in-box-påsar i volymerna 2, 3, 5, 10, 15 och 20 liter.

”Litbag är ett dynamiskt företag med imponerande meriter inom innovation och marknadsutveckling. Deras filmprestanda och vår förslutningsteknik Vitop är två egenskaper, som särskiljer våra respektive produkter från konkurrenternas. Tillsammans kommer de att skapa fantastiska möjligheter”, säger Thierry Minaud, VD för Smurfit Kappa Bag-in-Box®.

Ingen information om köpesumma, tillträdesdag eller andra uppgifter har offentliggjorts.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-03-01

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK