...
Fokus på förpackningstryck när Sweflex håller årsmöte
Flexotryck eller digitaltryck? Sweflex seminarium i Helsingborg ska ge svaren på när man ska välja vad.

Flexotryck eller digitaltryck på förpackningar är frågan, när Svenska Flexografiföreningen, Sweflex, håller årsmöte med seminarium i Helsingborg den 29 och 30 mars
Seminariet har titeln ”Att välja och att välja rätt” och syftar på hur förpackningstryckare och –konverterare ska välja den bästa tryckmetoden  i valen mellan digital- och flexotryck.


Efter årsmötesförhandlingar och lunch den 29 mars inleds seminariet med att Torsten Berding från Windmöller & Hölscher berättar det senaste inom företagets flexoutveckling och vilka förtjänster det inneburit.

Nästa presentation blir från Eastman Kodak, där Donald Allred,försäljnings- och marknads chef för förpackningar och innovation inom Kodaks inkjet-division, kommer att fokusera på digita tryck och hybridlösningar.

Från Landskrona-baserade Scandiflex, som använder både flexo- och digitaltryck i sin produktion, kommer Torbjörn Garthammar att ge tips om när man ska välja flexotryck och när man ska välja digitaltryck.

Per Branzen från utbildningen Brobygrafiska i Sunne berättar sedan om de aktuella grafiska utbildningsaktiviteterna vid skolan och eftermiddagsseminariet avslutas med att Magnus Lestelius från Karlstads universitet berättar om den jämförande undersökning av standard- respektive Full HD-klichéer, som man genomfört i samarbete med Sweflex, STI och en antal branschaktörer.

Moderator under seminariet är Tony Spodnjak från förpackningsklustret Packbridge.

Dagen efter årsmötet och seminariet tar sig deltagarna till Marienlyst i Helsingör, där eventet ”AFF 17” väntar. Detta är ett återkommande samarrangemang mellan Sweflex och dess danska motsvarighet DFF.
Packaging as the future environmentalist” är rubriken på den konferens, som DFF arrangerar på Marienlyst och enligt Sweflex väntar spännande föreläsningar med talare från både danskt och svenskt näringsliv.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-03-02

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
digitaltryck förpackningstryck Övrigt SweFlex tryckbarhet

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK