...
Dryckesbägaren som inte behöver något separat lock
Metsä Boards dryckesbägare Lidloc har en designlösning, som gör att toppdelen kan vikas ner och bilda ett integrerat lock.

Vikanvisningar på Lidloc gör det enkelt att vika ner och låsa toppdelen på bägaren.

Cyril Drouet är design- och innovationschef hos Metsä Board.

Metsä Board har utvecklat en pappersbaserad dryckesbägare med en unik design, som gör att bägaren kan förslutas utan att man behöver ett separat lock. Bägaren, som fått namnet Lidloc, är avsedd för varma och kalla drycker och den lanserades nyligen på utställningen Packaging Innovations i brittiska Birmingham.

Den patenterade designen av Lidloc baseras på en förhöjd standardmugg, som viks och låses och på så sätt får ett integrerat lock. Den innovativa lösningen tar helt bort behovet av ett separat plastlock och kommer att förändra sättet att producera, använda och återvinna pappmuggar.

Lidloc-konceptet presenterades för en speciellt inbjuden publik på Packaging Innovations av Metsä Boards design- och innovationschef Cyril Drouet.

”Vi har utformat Lidloc till att vara en konstruktion i ett stycke, vilket eliminerar behovet av ett separat plastlock. Med hjälp av en säker ´lås-lock´-design är muggen enkel att vika ihop. Det integrerade locket är tätt och ger möjligheter för att stärka kundernas varumärke, eftersom tryckning kan ske i ett stycke samtidigt med resten av muggämnet.  Locket är dessutom utformat så, att konsumenten kan smutta på hett innehåll, men är också idealiskt för kalla drycker som dricks med sugrör”, förklarade Cyril Drouet.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-03-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
design designer Dryckesförpackningar förpackningsdesign förpackningsmässa förslutning Metsä Board Pappersförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK